Karaman Eğitim Araştıma Hastanesinde geçtiğimiz günlerde bir personelin darp edildiği iddiasını Emek Sağlık iş sendikası olarak duyurmuş ve mobing uygulandığı haber sitemize e posta olarak gönderilmişti. Yapılan açıklamada iddiaya göre; izin isteyen personelin temizlik sorumlusu tarafından darp edildiği, ve mobing uygulanması üzerine olayın Emniyete intikal ettiği söyleniyordu.

"Kafa Atıp Darp.."

Emek Sağlık İş Sendikasının kınama ve açıklaması;

"Karaman eğitim araştırma hastanesi çalışanlarından ve öz sağlık iş sendikası üyesi olan temizlik personeli Erhan oruç; nöbet çıkışı yıllık izin talep etmek için gittiği temizlik sorumlusu Mustafa çalış'ın odasında, yıllık izinden dolayı çıkan tartışmada, Mustafa çalış  tarafından kafa atılarak darp ve hakarete uğradığı iddiasıyla darp raporu almış ve Yunus Emre karokoluna şikayetçi olmuştur; En doğal hak olan yıllık izin talebinde bulunan bir kişiye yapıldığı iddia edilen, Bu uygulamanın kabul edilecek hiçbir tarafı yoktur Mustafa Çalış herhangi bir temizlik personellerine mobing ve baskı yaparak yıprattığı iddia ediliyor  olarak bu iddiaları şiddetle kınıyoruz idaremizin gereken araştırma, disiplin işlemleri ve tedbirleri hiç bir kayırma olmadan adaletle alacağına inancımız  tamdır. Emek Sağlık iş olarak bizde bu üzücü olayını takipçisi olacağımızı, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"Asılsız Haberler Bizi Üzüyor"

Belediye Başkan Yardımcısı Gözaltına Alındı Belediye Başkan Yardımcısı Gözaltına Alındı

Olayın ardından Karaman Eğitim Araştırma Hastanesi yönetimi bir açıklama yaparak, iddia edilen darp olayının yaşanmadığını kamera kayıtları ile birlikte konunun adli mercilere taşındığını anlatan bir açıklama yaptı. 

Karaman Eğitim Araştırma Hastanesi Açıklaması; 

"Doç. Dr. Halil İbrahim Taşçı sağlık tesisimize göreve geldiğinden beri tüm hastane personeli tarafından sevilen sayılan bir başhekim olmuştur. Ekibiyle beraber hastanenin süregelen sorunlarına el atmış ve birçok sorunu da çözüm aşamasına getirmiştir. Maalesef hastanemizle ve hastane idaremizle ilgili bazı asılsız haberlerin çıkması başta idaremiz ve personellerimiz olmak üzere  herkesi derinden üzmektedir.

Son olarak hastanemizle ilgili asılsız bir haber daha ortaya atılmış olup haberde bahsi geçen olayın detaylarının şu şekilde olduğu tespit edilmiştir. Hastanemizde görevli E.O isimli bir personel, temizlik personel amirinden izin istemiş, personel amiri de E.O isimli personele gerekli izni vermiştir. Ancak aralarında bir ağız kavgası yaşanmış ve konu kapanmıştır. Olaydan sonra E.O isimli personel Başhekim beyin yanına gelmiş ve yüzünde herhangi bir darp yaralanma izi olmadan Başhekim ile görüşme yapmış ve odadan çıkmıştır. E.O isimli personel daha sonra kendi çalıştığı odasına yine yüzünde darp ve yaralanma izi olmadan girmiş, belli bir süre sonra kendi odasından burnunda küçük bir kesi ile çıkmıştır. Bunların hepsi hastanemizin güvenlik kamerası kayıtlarıyla tespit edilmiş durumdadır.

E.O isimli personel amirlerini zor durumda bırakmak için olaydan saatler sonra kendini yaralamış ve sanki amiri tarafında darp edilmiş gibi acile gidip darp raporu almıştır. Bu olayı kendi tanıdığı birkaç gazeteciyle paylaşarak sanki hastanede darp edilmiş gibi haber yaptırmıştır. Kamera görüntüleri görgü tanıkları ile beraber Başhekimliğimizce ilgili personel hakkında şu anda soruşturma başlatmış olup olayın savcılığa kadar gideceği anlaşılmaktadır.

Karaman Eğitim Araştırma Hastanemiz günlük ortalama 7000 kişiye hizmet eden bir bölge hastanesidir. Kendi alanında uzman birçok personelimiz göreve başlamış ve Karaman’da yaşayan hastalarımızın, başka şehirlere gitmelerine gerek kalmadan tedavilerini yapmaktadırlar. Elbette bazı eksiklikler olmaktadır ama bunlar yeni yönetimle beraber asgari düzeye inmeye başlamıştır.

Yaşanılan bu olayların bir daha tekerrür etmemesini ümit ediyor, kaliteli sağlık hizmeti sunumunda ve personellerimize adil yaklaşımımızdaki kararlılığımızın daim olacağını bir kez daha vurguluyor, sağlıklı günler diliyoruz"