Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık alanında önemli bir başarıya daha imza attı. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Kılıç yönetiminde, kentte ilk kez rotablatör (tıraşlama cihazı) kullanılarak, kalp damarlarındaki ileri düzey kireçlenmeyi açma işlemi başarıyla gerçekleştirildi.
Doç. Dr. Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kalbi besleyen damarların zamanla sertleşen yağ plakları nedeniyle tıkandığını, bu gibi durumlarda stent ve balon uygulamasının yetersiz kaldığını belirtti. Yeni nesil bir teknoloji olan rotablatör ile bu plakların parçalanarak damarların açılabildiğini ifade eden Kılıç, işlemin ardından stent uygulamasının da başarıyla tamamlandığını ve hastanın sağlığına kavuştuğunu söyledi.
Başhekim Dr. Şükrü Salih Toprak ise operasyonu gerçekleştiren ekibi tebrik ederek, bu yöntem sayesinde hastaların artık benzer ameliyatlar için il dışına gitmek zorunda kalmayacağını vurguladı. Toprak, uygun vakalarda bu işlemin Karaman’da uygulanmaya devam edeceğini belirtti.