Hıdırellez Şenliği Başlıyor

Ayrancı Belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği Hıdırellez Şenliği ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

KÜLTÜR SANAT 02.05.2018, 11:40 Ferhat KOÇ
Hıdırellez Şenliği Başlıyor

Karaman Polis Evinde gerçekleşen toplantıda konuşan Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, ‘’19.’sunu düzenleyeceğimiz Hıdırellez Şenliği’nde bu yıl bir birinden renkli isimler, önemli konuklar ve halk oyunları yer alacak’’ dedi.

Programın 06 Mayıs 2018 Günü Ayrancı ilçesindeki Baraj mevkiinde sabah 09.30’da başlayacağını söyleyen Büyükkarcı, ‘’Programımız Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı ile başlayacak. Bir önceki yıl yağlı güreş müsabakaları yapılmıştı, bu yılda Orta Asya Gökbörü atlı oyununu getiriyoruz. Malumunuz Ayrancı ilçemiz 1903 yılında 210 hane Kırım Türk’ünün yerleşmesiyle kurulmuş bir ilçe. Bundan hareketle Kırım Türklerine vefa olsun diyerek İzmir Kırım Derneği Halk Oyunları ekibini davet ettik.

Öte yandan seslendirdikleri eserlerle gönüllerimize taht kuran bir birinden değerli ulusal ve yerel sanatçı dostlarımız şenliğimizde sahne alacaklar. Mustafa Yıldızdoğan, Sami Çelik, Yasin Çat, Mehmet Ali Büyükparmaksız, Selçuk Gündüz bu isimlerden bazıları. Şenliğimize Karaman başta olmak üzere yurdumuzun değişik illerindeki hemşerilerimizi davet ediyorum’’ sözlerine yer verdi.

Geçtiğimiz yıl 20 bin civarında katılım gerçekleşen Hıdırellez Şenliği’ne bu yılda en az o kadar kişinin katılması bekleniyor.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü