Başkan Tarhan Mezitli’yi anlattı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yazar İpek Ongun ile sanatçı Hüseyin Turan’ın da yer aldığı bir televizyon programında, Mezitli’de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

MERSİN 17.11.2020, 10:30
Başkan Tarhan Mezitli’yi anlattı

Mezitli’nin değerini artırmak için çıktığı yolda, kentin çıtasının sürekli yükseldiğine dikkat çeken Tarhan, “7 yıldır kentin gelişimi ve büyümesi için çalışıyorum. Mezitli’nin, kltür sanat kenti olmasını amaçladım. Bu doğrultuda çalışmalarımız artarak devam ediyor. Birinci 5 yılda çalışmalarımızın öznesini ’kadınlar’ oluşturacak demiştim. Örneğin Kadın Üretici Pazarları projemizle 2018 yılı sonunda Çin’de, 2019 yılı başında ise Fransa’da dünya birincilikleri aldık. Birçok ülke ve Türkiye’de bu projemiz örnek alındı. İkinci 5 yıllık dönemde çalışmalarımızın öznesini ‘çocuklar’ oluşturacak demiştim. Bu doğrultuda projelerimiz devam ediyor. Mezitli’yi aynı zamanda ‘bisiklet dostu kent’ yapmak istiyoruz. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Türkiye Belediyeler Birliğince ödüle layık görüldük. Çocuk ve yetişkin hobi bahçelerimiz, mutlu yaşam köyümüz, 60 koruluğumuz, spor kulübümüz, kent konseyi ile başarımız devam ediyor" dedi.

Kendi dönemimde bir metrekare yeşil alanın ranta açılmadığını söyleyen Tarhan, "İmarlı alanlarda bir metrekare bile inşaat artışı verilmemiştir. Belediye meclisimizde tüm kararlar oybirliği ile alınmıştır. 7 yıldır belediyemizin gelir ve giderleri kentin muhtelif yerlerinde her ay 24 saat okunacak biçimde yayınlanıyor. Şeffaflığı her alanda gerçekleştirdik. Katılımcılıkta çok büyük yol aldık. Yetmiyor, Mezitli her yaştan, herkesin yönetime katıldığı örgütlü bir kent, üretici kadınlarımızın belediye meclislerinde, TBMM’de temsil edilmesi hayalimdir” diye konuştu.

Yazar İpek Ongun’un kaleme aldığı ‘zoru başaranlar’ kitabıyla ilgili düşüncelerini aktardığı programa, ünlü sanatçı Hüseyin Turan da türküleriyle renk kattı.

Program sonunda davetliler sanat çarşısını gezerek, çarşı esnafıyla bir araya geldi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü