Dr. Özdeniz’den mutasyonlu virüs uyarısı

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Acil Servis Doktoru Ali Rıza Özdeniz, mutasyonlu virüste en büyük sorunun çok hızlı yayılması olduğunu belirterek, maske, mesafe ve hijyen kurallarına çok daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

MERSİN 25.03.2021, 11:36
Dr. Özdeniz’den mutasyonlu virüs uyarısı

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Acil Servis Doktoru Ali Rıza Özdeniz, yaptığı açıklamayla mutasyonlu virüsle ilgili uyarılarda bulundu. Bir dönem sağlık müdürü olarak da görev yapan Özdeniz, mutasyonlu virüse dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulunarak herkesi kurallara uymaya davet etti.

“Yüzde 70 daha hızlı yayılıyor”

Son dönemlerde ortaya çıkan mutasyonlu virüse karşı dikkatli olunmasını isteyen Dr. Özdeniz, “Normal korona virüs ile mutasyonlu korona virüs arasında 3 temel fark mevcut. En çok görülen İngiltere mutasyonu, Güney Afrika ve Brezilya mutasyonudur. Yüzde 70 daha hızlı yayılan bu mutasyonlu virüsün belirtileri öksürük başta olmak üzere solunum sistemi rahatsızlıkları olarak gözlemlenmekte. İlk virüste daha çok halsizlik, kas ağrıları, tat ve koku almada şikayetler var. Mutasyonlu virüste de bu belirtiler elbette görülmekte fakat ağırlıklı olarak solunum şikayetleri baş göstermekte. Çok hızlı yayılması ise en büyük sorun. Maske mesafe ve hijyen kriterlerine çok daha dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

“Yelkenleri suya indirme zamanı değil”

Covid-19 aşısının mutasyonlu virüs için etkili olup olmadığı konusuna da değinen Dr. Özdeniz, “Tedavide de aşıda da etkinlik mevcut. Tedavi ve aşı ile bizler elimizden geleni yapıyoruz. Ama yelkenleri suya indirme zamanı değil, aksine yelkenleri iyice açıp maske, el hijyeni, temizlik ve sosyal mesafe kurallarına daha dikkat edip bu süreci atlatmak zamanı” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü