Mersin’in yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışmaları sürüyor

Mersin’in yüksek kesimlerinde dün etkili olan kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, yolların kapanmaması için sabah saatlerine kadar kar küreme çalışması yapıldığı bildirildi.

MERSİN 17.02.2021, 16:36
Mersin’in yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, dün gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla, kırsal mahalle grup yollarında kapanma yaşanmaması için geceden sabaha kadar çalışma yürüttü. Çalışmalar kapsamında Çamlıyayla ilçesi, Gülek ve diğer bağlı mahalle yollarında kar temizlik faaliyeti gerçekleştirildi. 3 greyderin kullanıldığı çalışmalarda Çamlıyayla merkez, Çamlıyayla-Fakılar, Belçınar-Fakılar, Sebil ve Körmenlik yollarında toplam 35 kilometre kar temizliği yapıldı.

Tuzlama çalışmaları sürüyor

Tarsus’a bağlı kırsaldaki en büyük yerleşim yerlerinden olan Gülek merkez ile Çamalan, Ardıçlı, İnköyü, Olukkoyağı grup yolu ile yine Ardıçlı-Gülek grup yolunda kar temizliği gerçekleştirildi. Toplam 30 kilometrelik yolda kar küremesinin yapıldığı bölgede, ekipler gündüz saatlerinde de çalışma yürütüyor. Tarsus’a bağlı kırsal mahalleler olan Pirömerli, Dorak, Boztepe ve Böğrüeğri grup yolunda da ekipler hummalı şekilde mesai harcadı. Kar küreme çalışmalarının yapıldığı tüm yollarda olası don öncesi tuzlama çalışmaları da yapılıyor.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü