Yeniden Refah Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Yeşil, milli yas ilan edilmesine rağmen Karaman'da düzenlenen eğlence etkinliğinde ortaya çıkan uygunsuz görüntülere sert tepki gösterdi. Yeşil, bu durumun halkı derinden üzdüğünü ve hassasiyetlere saygı gösterilmediğini belirtti.
Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni'ne Eleştiri
Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni, birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçlayan bir etkinlik olarak planlanmıştı. Ancak, İslam davasının önde gelen isimlerinden İsmail Haniye'nin suikast sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle ilan edilen milli yas gününde düzenlenen eğlence etkinliği, bazı kesimlerin tepkisini çekti.
Mustafa Yeşil, konser sırasında ortaya çıkan uygunsuz görüntülerin kabul edilemez olduğunu ve bu durumun halkı ziyadesiyle üzdüğünü ifade etti.
Mustafa Yeşil'in açıklaması
“Değerli Karamanlı Hemşehrilerim
Dün gece ilimizde Karaman Belediyemiz tarafından 6. Uluslararası Karaman Türk Dünyası Şöleni düzenlendi.
Öncelikle belediyemize vatandaşlarımızın fazlasıyla ayrıştığı bu dönemlerde birlik ve beraberliğimizi güçlendiren etkinlikler ve organizasyonlar düzenlediği için teşekkür ediyoruz.
Fakat dün gece İslam davasının önde gelen mücahitlerinden olan Türk dostu İsmail Haniye’nin şehit edilmesinden dolayı milli yas ilan edilmesine rağmen düzenlenen eğlence konserinde ortaya çıkan uygunsuz görüntüler bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Bu görüntüleri doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz.
Vali Bey düzeyinde katılımlarında olduğu bu eğlence programının bir gün sonraya ertelenebileceğinin gözden kaçırılmaması gerektiğini düşünüyoruz.
Doğu Türkistan’da zulüm gören kardeşlerimiz gibi Filistin’de katledilenlerde bizim kardeşlerimizdir. Gazze’de çoluk çocuk demeden Siyonist rejim tarafından binlerce masum insan acımasızca katledilirken bunun üzüntüsü içerisinde olan halkımıza karşı yetkililerimizden bu tür organizasyonları düzenlerken daha hassas olmaları gerektiğini hatırlatıyoruz.” dedi.