Başkan Çağlayan’ın  Hızına Yetişilmiyor

News 01.06.2020, 21:34 01.06.2020, 22:20 Fikriye Koka
Başkan Çağlayan’ın  Hızına Yetişilmiyor

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı başkanlığında yapılan kabine toplantısında alınan kararlarla birlikte 1 Haziran dan itibaren yani bugün başlayan normalleşme süreciyle birlikte birçok yasak kalkıyor. Lokanta, restoran, kafe gibi uzun zamandır kapalı olan işletmeler kapılarını açıyor. Seyahat kısıtlaması kaldırılıyor. İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dâhil olan kamu personeli, bugün itibarıyla normal mesailerine başlayacak.

Göreve başladığı ilk günden itibaren yeni oluşturduğu ekibiyle beraber sürekli sahada olan ve yapılan yatırımları inceleyerek yetkili kurumlardan bilgi alan Karaman AK Parti il Başkanı Abidin Çağlayan, normalleşmenin başladığı ilk olan bugünü de Karaman Defterdarlığı ve Vergi dairesi, TCDD Gar Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü  ve Optisyenler  Günü dolası ile  Optisyenler Odası ziyaretine ayırdı.

Ziyaret sonrası salgın süreci ve normalleşme ile ilgili açıklamalarda bulunan başkan Çağlayan:  “Yola çıktığımız ilk günden bugüne AK Parti olarak her zaman sahada ve vatandaşlarımızla iç içe olma geleneğimizi devam ettiriyoruz. Salgın sürecinde gerekli tedbirleri alarak ve sosyal mesafe kurallarına riayet ederek 50 gün boyunca işyerleri kapalı olan berber ve kuaför esnafı arkadaşlarımızın tamamını ziyaret ettik. İzolasyon sürecinde vatandaşlarımıza taze sebze ve meyve başta olmak üzere hiçbir gıda maddesine ulaşımda sıkıntı yaşatmayan tüm pazar esnafımızla bir araya gelerek Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletip kendilerine teşekkür ettik. Ramazan ayı boyunca merkeze bağlı köylerimizi ziyaret ederek hayırsever vatandaşlarımız tarafından ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere bizlere teslim edilen yardım kolilerini dağıttık. Salgınla mücadele kapsamında zaman mefhumu gözetmeden fedakârca çalışan sağlık çalışanlarımızı ve diğer kurumlarda fedakarca ve özverili şekilde işlerini yapan kurum çalışanlarını da ziyaret ederek teşekkür ettik.  Önümüzdeki günlerde  kaldığımız yerden fedakarca çalışan kurum çalışanlarını ziyaret etmeye devam edeceğiz inşallah.

Türkiye'nin dünya genelinde olduğu gibi Korona virüs salgını ile yoğun mücadele içerisinde olduğunu belirten Çağlayan,
Korona virüs salgınında Türkiye iyi bir sınav veriyor. Hastalığın kontrol altına alınması, tedavisi ve aynı zamanda sosyal yardımlar ve ücretsiz maske dağıtımı gibi uygulamaları ile dünyaya model ülke olmuştur. Ülkemiz bu süreçte salgınla mücadele ederken zorluk yaşayan dünyanın farklı ülkelerine de tıbbi malzeme desteğinde bulunuyor. “Kaderimiz ve kederimiz ortaktır” inancıyla şu ana kadar bizden yardım çağrısında bulunan 135 dünya ülkesinin 93’ü nün yardım çağrısına cevap vermiş durumdayız. Özellikle gelişmiş ülkelerin böyle kapsamlı bir kriz karşısında özellikle sağlık alanında yaşadıkları çaresizlik, gelecekle ilgili tüm öngörülerin yeniden yapılmasını zorunlu kılıyor. Bizim diğer ülkelerden farkımız, hem güçlü bir sağlık altyapısına sahip olmamız hem de gereken tedbirleri salgının ortaya çıktığı andan itibaren vaktinde almış olmamızdır.

Bildiğiniz gibi dünyanın en büyük sağlık kampüslerinden olan İstanbul Başakşehir şehir hastanesinin açılışı gerçekleşti. İstanbul’un fethinin 567. Yıl dönümünde 45 gün gibi rekor bir sürede tamamlanan, salgında hayatını kaybeden Patolog Prof. Dr. Feriha Öz'ün adını taşıyan 1008 yatak kapasiteli hastanemiz açıldı. Dünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle 1008 yataklı Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinin ve Hadım köy Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş hastanelerinin açılışları gerçekleştirildi. Son bir ayda yeni açılan hastanelerimizin toplam yatak kapasitesi 4500 den fazladır. Salgından öncede birçok ilimizde şehir hastanelerinin açılışı gerçekleştirilmişti. Bu salgın sürecinde hizmete açılmış olan ve açılacak olan hastanelerimizin ne kadar hayati derece gerekli ve önemli olduğunu hep birlikte görmüş olduk.

Karaman ilimiz salgın sürecinde en iyi sınav veren illerden bir tanesi olmuştur. Hemşerilerimizin milli birlik, kardeşlik ve yardımlaşma duygusunu ne kadar yoğun bir şekilde yaşadığını “Biz Bize Yeteriz” kampanyasına göstermiş oldukları duyarlılık ve katkılardan görebiliyoruz. Salgın sürecinde hemşerilerimiz izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına büyük bir hassasiyet ve titizlikle  gerekli duyarlılığı gösterdiler. Bu önlemler sonucunda salgın vaka sayımız diğer illere kıyasla daha iyi durumda.

Tüm Türkiye de olduğu gibi ilimiz merkezinde valilik, ilçelerde kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Grupları aracılığıyla 112, 155, 156 ve diğer telefon numaraları üzerinden 65 yaş üstü evinden dışarı çıkamayan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında 7/24 hizmet verildi.

Bu süreçte vatandaşlarımızın ekonomik olarak olumsuz yönde etkilenmesini en aza indirmek amacı ile, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, düzenli merkezi sosyal yardım alanlara, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında FAZ-1 programı ile herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 1000'er lira ödeme yapıldı. Sonrasında FAZ-2 ve FAZ-3 programları ile bu ödemelere devam edildi. Şu ana kadar Karaman’da yapılan yardım 25.394.707 liraya ulaşmış bulunmakta.  Bu ödemelerin büyük çoğunluğu dünya da başka bir örneği görülmeyen bir uygulamayla İhtiyaç sahiplerine ikametlerinde elden teslim edildi.

Devletimiz “Sosyal Devlet”  anlayışı gereği bundan önce olduğu gibi bundan sonrada vatandaşlarımızın zor zamanlarında yanlarında olmaya ve katkı sunmaya devam edecektir.

Hepimizin bildiği gibi Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan "Ramazan ayı boyunca tedbirlere en üst düzeyde riayeti sağlayarak, inşallah, bayram sonrası ülkemizin normal hayata geçişini hedefliyoruz" açıklamasını yapmıştı. Bizlerde Karaman AK Parti teşkilatları olarak sosyal mesafe kuralları ve gerekli tedbirleri alarak şehrimizde faaliyet gösteren esnafımızı salgın sürecinde göstermiş oldukları sabır, özveri ve katkılardan dolayı teşekkür etmek ve Ramazan bayramlarını kutlamak amacıyla işyerlerinde ziyaret ettik. Bu ziyaretler esnasında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletiyoruz. Esnaf ve hemşerilerimizin sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunup, hayırlı işler diliyoruz.

Rabbime hamdolsun geçtiğimiz Cuma günüde uzun bir aradan sonra Cuma namazımızı eda ettik. Namaz öncesi teşkilattan arkadaşlarımızla Aktekke camiine gelen hemşerilerimizle görüşüp bayramlaşma fırsatını bulduk. Aynı zamanda da namaza gelenlere tek kullanımlık seccade dağıtımında bulunduk. Teşkilattan arkadaşlarımız İmam Azam ve diğer camilerde de aynı şekilde tek kullanımlık seccade dağıtımı yaptılar.

Bugüne kadarki gelinen süreçte hep birlikte “Biz bize yeteriz” diyerek müthiş bir dayanışma örneği gösterdik. Bundan sonrada aynı ruh ve kardeşlik duygusu ile hareket ederek zorlukların üstesinden geleceğiz inşallah. Hemşerilerimden dün olduğu gibi bugün ve yarında virüs salgınına kaşı aynı hassasiyeti göstermelerini istirham ediyorum.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü