Kalp Krizi Geçiren Polis Memuru İçin Emsal Karar..

Görev Sırasında Kalp Krizi Geçiren Polis Memurunun mirasçıları Vazife Malullüğü davasını kazandı.

News 11.07.2020, 12:01 11.07.2020, 13:04 Ferhat KOÇ
Kalp Krizi Geçiren Polis Memuru İçin Emsal Karar..

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polis memurunun 2018 yılında görevi başında kalp krizi geçirerek vefat etmesi sonucu, polis memurunun mirasçıları tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’na karşı açılan davada karar verildi. 

2018 yılında 12 saatlik gece görevinin ardından aynı gün görevli olması sebebiyle hem gecesinde hem de gündüzünde çalışan, bütün bu fedakârca çalışma azmine kalbi dayanmayan polis memurunun vefatı sonrasında polisin ailesi, ölüm olayının vazife malullüğü kapsamında değerlendirilmesi istemiyle yaptığı başvuru, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından reddedildi.

SGK bu kararına gerekçe olarak “ölüm olayının görevin neden ve etkisiyle meydana gelmemesi” olarak gösterince polis memurunun ailesi yargı yoluna başvurmak zorunda kaldı. Ankara 2. İdare Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, vefat eden polis memurunun kronik bir kalp rahatsızlığının bulunduğuna ilişkin bir belge olmadığı ve polis memurunun gece görevini yaptığı sırada kalp krizi geçirmesi sonucu ölümünde, yerine getirdiği görevin özelliği itibariyle çalışma koşullarının olumsuz etkisi dikkate alındığında, bu ölümün tamamen görevinin sebep ve etkisinden kaynaklandığı değerlendirmesi yaparak SGK’nın verdiği ret kararını iptal etti.

Bu süreçte ailenin avukatlığını üstlenen Av. Hüseyin Mutlu, dava ile alakalı açıklamasında: “Ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak için ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde gecesini gündüzüne katarak azimle çalışan polis memurlarımız, bu güvenliği zirve noktaya taşınması gerektiği zamanlarda oldukça fedakârca çalışmak zorunda kalabiliyorlar. Merhum memurumuzda bu koşullarda çalışmaya kalbi dayanamayarak vefat etmiştir. Yargı da bütün bu süreci ayrıntıları ile inceleyerek polisimizin vazife malulü olduğuna karar vermiştir. Bu karar, özellikle ülkemizi içeride ve dışarıda güvenlik görevini azimle ve fedakârca ifa eden askeri personelimiz, polisimiz ve diğer güvenlik güçlerimiz için emsal teşkil edecektir.” diyerek yargı sürecini değerlendirdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü