Tedbirler Bu Düğünü Kapsamıyor mu?

Karaman'da vaka sayıları düşmesi için Valimiz ve Kurumlarımız bütün enerjisi ile çalışırken, bazı kesimler Koronaya meydan okurcasına hareket ediyor.

News 12.10.2020, 15:00 Ferhat KOÇ
Tedbirler Bu Düğünü Kapsamıyor mu?

Karaman’da Pandemi süresi başından beri Korona Virüs vaka sayıları sürekli inip çıkıyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye ortalamasının üzerine çıkan vaka sayılarının önlenmesi için bir çok yeni tedbir alındı. Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık sahaya inerek bire bir vatandaşları uyarıyor, denetimler yapıyor. Sağlık çalışanları canla başla mücadele ediyor. Tüm bu çalışmaların ve çabaların tek amacı Korona Virüs salgınının önüne geçmek, vaka sayılarını düşürmek. Hatta geçtiğimiz hafta Valinin talimatıyla İl Hıfzıssıhha Kurulu bir karar alarak Cumartesi pazarının yerini değiştirdi. Valimiz Mehmet Alpaslan Işık göreve geldiği günden bu yana aldığı tedbirlerle vaka sayılarını oldukça aşağı çekmeyi başardı.

Düğünler Nişanlar İptal Olmuştu

Diğer taraftan Karamanlı vatandaşlar alınan tedbirlere olabildiğince uymak için çaba gösteriyor. Korona Virüs tedbirlerine uymayanlar yada kuralları delenlere cezai işlem uygulanıyor. Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanlığı Korona Virüs tedbirleri kapsamında bir ek genelge yayınlayarak Düğün nişan ve toplu açılış gibi törenleri kısıtlamıştı. Yayınlanan genelgede; “• Düğün, nişan, sünnet vb. organizasyonlarda;  maske kullanımı ile fiziki mesafeye uyulması kurallarına aykırı durumlara kesinlikle müsaade edilmeyecek.” İbaresi net bir şekilde belirtilmişti. Karaman Valiliğimiz de bu Genelge ile birlikte Düğün ve Nişan organizasyonlarına sınırlandırma getirerek tedbirleri uygulamaya koymuştu. Hatta bu tedbirlerden dolayı düğün nişan organizasyonu yapan firmalar ile birlikte damat ve gelin adayları Valiliğe giderek görüşmek istemiş fakat Karaman Valiliğimiz tedbirlerin sonuna kadar uygulanacağı ve bu konudan taviz verilmeyeceğini bir basın açıklaması ile duyurmuştu. Yaşanan bu süreçten sonra Vatandaşlardan kısa süreli tepki gelse de, herkes sağlık için bu kurallara uymayı kabul etti.

Bütün Düğünleri Kapsamıyor mu?

İddiaya göre; geçtiğimiz cumartesi günü bir Noterin oğlunun düğününden sosyal medyaya yansıyan fotoğraflar Cumhurbaşkanlığı genelgesi ve Valilik Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının delindiğini, Korona Virüs tedbirlerine uyulmadığını gösteriyor. Ek Genelgede ve Hıfzıssıhha Kurulu kararlarında “Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri dışında ayrıca, tedbirlere riayet edilip edilmediğini tespit etmek üzere sivil personel veya resmi görevliler (sivil kıyafetli) marifetiyle denetim yapılacak.” İbaresine uyuldu mu? Eğer bu denetimler yapıldıysa kurallara uymayan ve cezai işlem yapılan kişi sayısı nedir? İşlem ve denetim yapılmadıysa bunun sebebi Noterin siyasi kimliği olabilir mi?

Karaman24 olarak Karaman’da vaka sayıları düşmeye başladığı süreçte, tüm görevlilerimiz kurallara ve yasaklara eşit şekilde uyulması için çaba sarf etmeye davet ediyoruz. Kurallar hepimiz için, bu hususta istisna olamaz, istisnalar kaideyi bozar. Korona Virüs siyasi yada sivil ayrımı yapmıyor.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü