Yasağa Karaman Uydu Mu?

Sokağa çıkma yasağı son gününe girerken Karaman'da durum ne?

News 25.05.2020, 22:45 Ferhat KOÇ
Yasağa Karaman Uydu Mu?

Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle 81 il için ilan edilen ve Ramazan Bayramı’nı kapsayan 4 günlük sokağa çıkma yasağı 3. Gününde. Karaman’da kısıtlama kararına yüzde 95 oranında uyulduğu belirtildi.
Virüsün ortaya çıktığı Mart ayından itibaren farklı kısıtlamalarla salgının önü kesilmeye çalışılırken, bayram için alınan sokağa çıkma yasağı ile vaka sayısı oldukça düştü. Arife günü başlayan kısıtlama süresince belirtilen şartlar dışında sokağa çıkanlara cezai işlem yapılıyor.
Yurt genelinde olduğu gibi Karaman’da da emniyet personeli, gece gündüz kentin farklı noktalarında uygulama ve devriye görevi yaparak kısıtlama kararının kontrolünü sağlıyor. Öte yandan tüm uyarılara rağmen sokağa çıkma yasağına uymayanlara ise 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3.150 TL idari para cezası uygulanıyor.
Alınan bilgiye göre, Karaman’da kısıtlamanın geride kalan 3 gününde gerekli mazereti olmaksızın sokağa çıkarak yasağı delenlerin oranı %5 civarında. Vatandaş ihbarı ve polis uygulamasıyla yakalanan şahıslara cezai işlem tutanağı tanzim ediliyor. Bu tutanakların, işlem yapılan şahısların sundukları mazeretlerinin tekrar incelendikten sonra cezaya dönüştürüleceği bilgi edinildi. Karaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri sıklıkla anons yaparak vatandaşları kısıtlama bitinceye kadar evlerinde kalmaları konusunda uyarıyor.
Kontrollü sosyal hayat ve normalleşme sürecine geçiş için oldukça önemli görülen ve 3 günü geride kalan kısıtlama, bayramın son günü gece saat 00.00’da sona erecek. Yani Çarşamba Günü’nün ilk dakikasından itibaren sokağa çıkış serbest olacak.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü