Bakan Pekcan, KKTC Maliye Bakanı Oğuz ile bir araya geldi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile bir araya geldi.

POLİTİKA 14.04.2021, 16:06
Bakan Pekcan, KKTC Maliye Bakanı Oğuz ile bir araya geldi

Ticaret Bakanı Pekcan, makamında KKTC Maliye Bakanı Dursun Oğuz’u ağırladı. Bakan Pekcan, görüşmede gümrük alanındaki işbirliği kapsamında KKTC’den gelen her türlü talep ve ihtiyaca cevap verdiklerini belirtti. Bakan Pekcan, Kıbrıs ile Türkiye’nin 1 milyar dolarlık ticaret hacmi olduğuna vurgu yaptı. Kıbrıs’ın ihracatının yaklaşık yüzde 60’ının Türkiye’ye gerçekleştiğine dikkati çeken Pekcan, “Zaten gümrük alanında iş birliğimiz devam ediyor. Biz her türlü talebe ve ihtiyaca cevap veriyoruz gümrük alanındaki iş birliğimiz kapsamında” dedi.

KKTC Maliye Bakanı Oğuz ise pandemi sonucunda daralan piyasalarda büyük açıklar oluştuğuna değinerek, “Üretim sektöründe, tarım ve hayvancılık alanında KKTC’de birikmiş bir süt fazlalığı var. Bu pandemi süresinde ihracatta en önemli kaynak olarak Türkiye’ye hayvansal ürünler de vardı” dedi.

Bakan Oğuz, pandemi süresince turizmin tamamen kapanmasının içeride bir daralmaya yol açtığını söyledi. Oğuz, bu tür ürün fazlalığı meydana gelmesinin Türkiye ve Orta Doğu piyasasındaki ülkeler tarafından mutlaka değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü