Türkiye'de tüm dünyanın konuşacağı gelişme!

Sağlık Bakanlığı Aşı Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. Tarlan Mammedov Coronavirüs mücadelesinde aşı geliştirme çalışmalarına ilişkin Türkiye'nin aldığı yolu ve yeşil bitki esaslı çalışmaları anlattı.

SAĞLIK 01.04.2020, 16:59 01.04.2020, 17:00 Fikriye Koka
Türkiye'de tüm dünyanın konuşacağı gelişme!

Türkiye, dünyayı saran corona virüse karşı önlem ve tedbirleri almaya devam ederken, bir yandan da yerli aşı çalışmaları devam ediyor. Dünyanın birçok yerinde aşıyı bulmak için uzmanlar çalışıyor peki Türkiye'de durum ne? Corona virüse karşı aşı çalışması ne aşamada? Sağlık Bakanlığı Aşı Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. Tarlan Mammedov yeşil bitki ile corona virüs aşısı çalışması başladığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

SITMADA BİZ BAŞARDIK, CORONAVİRÜS KONUSUNDA DA BAŞARACAĞIZ

İşte Prof. Mammedov'un açıklamalarından öne çıkanlar;

"Umut edebilecek noktada mıyız? Biz sıtma aşısının geliştirmesinde dünyada en başarılı toplumuz. Bu sahada biz tarihe geçen başarılara imza attık. Bu coronavirüs konusunda da aşı geliştirmede umuyoruz ki biz yine başarılı olacağız. Süresine ilişkin de şimdiki corona virüsü öncekine göre çok farklıdır. Önceki araştırmalar gösterdi ki 40 farklı mutasyona karşı bu virüste aşı geliştirmek kolay değil. Ama bunu başaracağımıza inanıyoruz. Yeni nesil protein esaslı bir aşıdır. Bunu geliştirebileceğimizi düşünüyoruz."

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü