Vali Akkoyun, kan bağışında bulundu

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Jandarma Genel Komutanlığının 183. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “Kan bağışı etkinliğine” katıldı.

SAĞLIK 15.06.2022, 11:53 15.06.2022, 12:45
Vali Akkoyun, kan bağışında bulundu

İl Jandarma Komutanlığında yapılan kan bağışı etkinliğinde Vali Akkoyun’a Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Çatinkaya ile İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ta eşlik etti.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen etkinlikte, tüm dünyada birçok insanın hastalıklar ve kazalar sonucu gereken kan bulunamadığı için hayatını kaybettiğini belirten Vali Akkoyun, “Kanın tek kaynağı insandır. Bu hayati sıvının başka alternatifi yoktur. Bu yüzden kan vermek hayat kurtarmakla eş değerdir. Kan bağışlayarak ihtiyaç sahibi insanlara hem derman olalım hem de kendi sağlığımızı koruyalım” dedi.

Daha sonra Vali Akkoyun, “Vatandaşlarımızı düzenli kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Bizler de bugün Kızılay’ımızın, İl Jandarma Komutanlığında kurduğu Kan Bağışı Merkezine gelerek görevimizi yerine getirdik. Kızılay’ımızın kan bağışı kampanyasına destek verdik. Vatandaşlarımıza da bu konuda gayretli olmaları çağrısında bulunuyoruz. Sizler de kan vererek hem kendi sağlığınız hem de kana ihtiyacı olan bireyler açısından önemli bir adım atabilirsiniz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü