CHP Karaman Basın Açıklaması Yaptı

CHP Karaman İl Başkanı İ. Atakan Ünver parti teşkilatı ile birlikte Atatürk parkında bir basın açıklaması yaptı. Ohal'in ülkeyi geriye götürdüğünün altını çizen Ünver OHAL'in bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

SİYASET 13.01.2018, 14:08 Ferhat KOÇ
CHP Karaman Basın Açıklaması Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ünver'in açıklaması;
"Ülkemiz on sekiz aydan bu yana OHAL rejimi ile yönetilmektedir. 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişimi ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL, milli iradeye, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere karşı bir hal almıştır.

Darbe ve darbecilerle mücadele için ilan edildiği söylenen OHAL, gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran tüm muhalif kesimlere yönelik sindirme operasyonun yasal dayanağına dönüşmüştür. AKP iktidarının ilk günden bu yana ortaya koyduğu uygulamalar, darbecilerle mücadele bir yana tek adam düzeninin karşısında, demokrasiden yana olan kesimlerle mücadele edildiği izlenimini doğurmaktadır. Her geçen gün baskının sınırları genişlemekte ve iktidara muhalefet eden, sağcı solcu ayırmadan toplumun büyük bir kesimi terörist olarak suçlanmaktadır. Toplumda açılan çatlaklar genişletilerek derin çukurlar haline getirilmektedir.

İktidara gelirken 2 ilde uygulanan OHAL’i kaldırma vaadiyle yola çıkanlar, bugün tüm ülkede uygulamaya koydukları OHAL’den beslenen ve KHK’lar eliyle bir baskı rejimi kuran bir yapıya dönüşmüşlerdir. Demokrasiden hızla uzaklaşılırken, OHAL altında gidilen referandum da mühürsüz seçim olarak tarihe geçmiş, milli irade YSK eliyle gasp edilmiştir. Hükümetin baskıları tüm kurumları sarmıştır. Parlamenter demokrasiye karşı girişilen harekâtın usulsüzlükleri, Anayasayı ve yasaları yok sayan kararlarla sözde tescil edilmiştir. Türkiye’de Anayasa fiilen uygulamadan kaldırılmış, hukuk askıya alınmıştır. Yemin ettikleri Anayasa’ya uymak yerine cübbelerini iliklemeye çalışan kimi yüksek yargı mensupları sayesinde, OHAL kanunsuzlukları adeta zor kullanılarak resmileştirilmiştir.

Darbe dönemlerinde bile darbecilerin yapmaya cesaret edemedikleri bir takım hukuk dışılıklar, hak ihlalleri ve özgürlüklerin kısıtlanması bugün Türkiye’nin normali haline getirilmek istenmektedir. Uygulanan kimi ihraç kararları ve tutuklamalarla, darbecilerle uzaktan yakından ilgisi olmayanlara da uzanılmış, yandaş kamuoyunun yargısız infazlarıyla baskı rejiminin muhalifleri cezalandırmaya çalışılmıştır. İktidar partisinin sunduğu imkanlarla FETÖ’nün vatanseverlere kumpas kurduğu yıllarda, bu terör örgütü ile mücadele eden ve bu yüzden cezalandırılan gazetecilere, siyasilere, akademisyenlere ve yurttaşlara, bugün FETÖ yaftası vurulmaya çalışılmaktadır.

OHAL KHK’ları, toplumun üzerinde sallanan bir kılıç olarak, seslerini yükseltmek isteyen tüm kesimlere yönelik bir silah halini almıştır. Anayasayı yok sayan bir anlayış ile KHK’lar anayasal kapsamından çıkarılmış, yetki çerçevesi aşılmıştır. Kış lastiği ve epilasyon merkezleriyle ilgili düzenlemeler dahi KHK konusu yapılmıştır. KHK’lar hukuku katletmenin bir yolu olarak amansızca kullanılırken, haksızlığa uğratılan yüz binlerce taşeron işçisinin hak arama yolunun kapatılmasının da aracı olmuştur.

Böylesi bir ortamda, Cumhuriyet Halk Partisi, ilk günden bu yana kendisiyle aynı hassasiyetleri paylaşan demokratik kitle örgütleriyle ve sendikalarla birlikte Cumhuriyetin temel değerlerini savunmaya, baskı rejimine karşı parlamenter demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam etmektedir. Türkiye’nin kurucu partisi kimliği ve tarihsel sorumlulukları doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizin dünyadan soyutlanmış ve demokrasiden uzaklaşmış bir yönetim anlayışına evrilerek evrensel hukuk kurallarından koparılmasına seyirci kalmayacağımızı bir kez daha altını çizerek ifade ediyoruz.

Toplumun tüm kesimlerini doğrudan etkileyen, iş dünyasından sivil topluma, emekçilerden yargıya, medyadan eğitime kadar, herkese dokunan OHAL’in bir kez daha uzatılması gündemde iken, CHP olarak bir çağrı yapıyoruz. 15 Ocak 2018 günü Ankara’da düzenlenecek OHAL Forumu ile OHAL’in ülkemizde açtığı derin yarayı bir kez daha haykıracak ve tek adam rejimine karşı duran, demokrasiden yana tüm kesimlerin kendilerini ifade edeceği bir buluşmayı sağlayacağız.

Bu olağanüstülüğü normalleştirmeye çalışanlara karşı CHP olarak, Demokratik Kitle Örgütleri ve Sendikalarla birlikte bir kez daha ifade ediyoruz; OHAL’e artık yeter, OHAL kaldırılsın, demokrasi istiyoruz!"

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü