Belediyespor için Fırsat kaçtımı?

Pandemi sayesinde bir üst lige çıkan Karaman Belediyespor, Pandemi bitmeden tekrar amatöre mi düşecek?

SPOR 29.01.2022, 12:39 29.01.2022, 15:46 Ferhat KOÇ
Belediyespor için Fırsat kaçtımı?

Geçtiğimiz yıl Korona Virüs ve pandemi sebebiyle TFF’nin kararıyla BAL (Bölgesel Amatör Lig)den 3. Lige yükselen Karaman Belediyespor 2 yıl içinde borç batağına saplandı. Gelinen noktada iyi yönetilemeyen takımın yönetimine Almanya Berlin’de başarılı bir takımın yönetimini yıllardır yapan Mehmet Ali Han ve Süleyman Han kardeşler Karaman Belediyesporu bu durumdan kurtarmak için yönetime talip oldu.

Han Kardeşler Elini Taşın Altına Koydu

Uzun görüşmeler sonrasında Han Kardeşler dün akşam yapılacak olan kongrede takımın borçlarını ödeyerek bir sonraki sezonda şampiyon bir kadro kurmak için harekete geçmişti. Fakat kongre öncesinde söylendiğinin aksine bir rakam çıkması tüm işleri alt üst etti. Süleyman Han; “Bize sunulan borç rakamıyla, ortaya çıkan rakamlar uyuşmuyor. Bunun için çekiliyoruz” diyerek kongreden çekildiğini açıkladı.

Yönetime talip olan Han Kardeşler, takımı almaktan  vaz geçmedikleri, kulübe ait şahıslara olan ve kendilerine ibraz edilmeyen borçların temizlenmesi şartıyla kalan tüm resmî borçları ödeyebileceklerini belirttiler. Takımı ligden düşürmeden, Karaman'a layık bir şekilde kadro kurarak daha üst seviyelere çıkmayı planladıklarını söyledikleri iddia edildi.

Market Borcunu Bile Ödeyememişler..

Han kardeşler, mevcut yönetimin kendilerine 1.5 milyon TL borcu olduğu söylemesi üzerine takımı alma kararı aldıklarını ve biriken bazı borçları hemen ödediklerini söylediler. Geçtiğimiz hafta, takımın bu haftaki maça çıkabilmesi için gereken bir kısım borçlar için 300 bin TL ödeme yapıldığı ifade edildi. Bu rakamın içerisinde 90 bin TL’ye yakın biriken market borcu ve maçlarda görev alan güvenlik görevlilerine olan 27 bin TL civarındaki borç olduğu belirtildi.

Karaman Belediyespor Yönetimini alacak olan Han Kardeşler, kendilerine söylenen 1.5 milyon TL borç yerine olağan üstü yapılan kongre de 3.5 milyon borç çıkması üzerine kongreden çekildiklerini belirttiler. Karaman Belediyespor Yönetimi ise çoğunluk sağlanamadığı gerekçesi ile kongrenin ileri bir tarihe ertelendiği bilgisini paylaştı. Kongre için Karaman Belediyespor Yönetiminden Mehmet Bayrakçı dışında yönetimde bulunanların katılmadığı gözlerden kaçmadı.

Yönetim Açıklama Yapacak mı?

Diğer taraftan sosyal medyadan bir çok eleştiri yorumu gelince sosyal medya paylaşımı yorumlara kapatıldığı iddia edildi. Korona Virüs sayesinde bir üst lige yükselen Karaman Belediyesporu sanki Şampiyon yapmışçasına kutlama yapanlardan ses çıkmaması dikkatlerden kaçmadı. Karamanlı Futbol severler ve taraftarlar yaptıkları yorumlarda; “2 yıl gibi kısa sürede borç batağına sürüklenen ve kapanma noktasına gelen takımın sorumlusu kim?” – “Karamandan ve Avrupadan toplanan onca paralar nerelere harcandı..?” – “Yönetimi bile ortalarda olmayan bu takıma sahip çıkacak insanları bile kaçırıyorsunuz..” – “Bu takımı bu hale getirenler çıkığ hesap vermeli..” şeklinde bir tepki gösteren bir çok yorum yapıldı. Yarın oynanacak olan maç öncesinde herhangi bir açıklama yapılması beklenmezken, taraftarların maç esnasında tepkilerini gösterecekleri iddia ediliyor.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü