Galatasaray transfer kararını verdi!

Devre arasında Galatasaray'a transfer olabilmek için Medipol Başakşehir ile olan kiralık sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden Arda Turan'a Fatih Terim'den onay çıksa da başkan Mustafa Cengiz transferi veto etmiş ve yılın transferi rafa kaldırılmıştı.

SPOR 05.06.2020, 12:19 05.06.2020, 13:17 Fikriye Koka
Galatasaray transfer kararını verdi!

Corona virüsü salgınının Türkiye'yi de etkisi altına almasıyla Galatasaray'da baş gösteren ve üst üste gelen vaka haberlerinin ardından Cimbom'da kara bulutlar dağıldı.

Sarı-Kırmızılı ekip topluca sahaya indiği ilk günden bu yana son derece keyifli çalışmalar yapıyor.

Oyuncuların fiziksel seviyesinin iyi durumda olması, teknik heyetin de yüzünü güldürdü.

Florya'nın patronu Fatih Terim'in antrenmanlardaki neşeli görüntüsü dikkatlerden kaçmazken, futbolcular da birbirleriyle şakalaşarak eski günlere dönüş sinyalleri veriyor.

CORONA VİRÜSÜ EKONOMİYİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Buna karşın corona virüsünün küresel çapta yarattığı finansal krizin etkileri Galatasaray'a da sıçramış durumda. Bu doğrultuda uzun süredir yapılan tasarruf görüşmeleri ise pozitif sonuç verdi.

Tüm futbolcular ve teknik ekip, yüzde 15'lik indirimi kabul etti. Böylece Sarı-Kırmızılı kulübün maaş bütçesi, 60 milyon Euro'dan 50 milyon Euro'ya çekildi ve 10 milyon Euro'luk bir tasarruf sağlandı.

BÜTÇE 40 MİLYON EURO'YA İNDİRİLECEK

Önümüzdeki sezondan itibaren, gönderilecek ve yeni gelecek oyuncularla birlikte bu bütçenin 40 milyon Euro'ya kadar düşürülmesi de hedefler arasında bulunuyor.

MAICON TRANSFERLERE KAYNAK OLACAK

Diğer taraftan, gözden çıkarılan isimlere gelen teklifler de kulübü rahatlatıyor. Al Nassr, 1.5 sezondur kiralık oynayan Maicon'u 3 milyon Euro'ya transfer etmeye hazırlanıyor.

Belhanda, kendisiyle ilgilenen Katar kulüplerine olumlu dönüş yaptı, anlaşma gerçekleşirse 10 milyon Euro civarı bonservis bekleniyor.

Diagne kesin olarak satılacak, Araplar 8-9 milyon Euro gibi rakamlara sıcak bakıyor.

Ayrıca Telles'in Porto'dan PSG'ye transferi de Galatasaray'a 1.8 milyon Euro kazandıracak. Yani toplamda 25 milyon Euro'ya kadar transfer geliri bekleniyor.

BONSERVİSSİZ YERLİ OPERASYONU

Transferde yerli ağırlıklı bir kadro kurmaya hazırlanan Galatasaray'da, gündemdeki isimlerle yapılan görüşmeler de olumlu ilerliyor.

Fenerbahçe'nin de listesinde bulunan Sivassporlu iki yıldız; Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç'la kesin olarak anlaşma sağlandığı, Rizesporlu golcü Oğulcan Çağlayan'ın da transferinde sona gelindiği belirtiliyor.

ARDA TURAN KADROYA KATILACAK

Sarı-Kırmızılılar, Arda Turan ve Semih Kaya gibi isimleri de kadrosuna katarak, yerli operasyonunu bonservis ödemeden tamamlamaya hazırlanıyor.

Fatih Terim'in Arda Turan transferinde ısrarcı olduğu bu nedenle yönetimle görüşme gerçekleştirdiği iddia edildi.

Yönetim de tecrübeli futbolcuyu sezon sonunda makul bir maaş karşılığında kadroya katacak.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü