Karaman FK Tesis yapımına başlıyor

Karaman Futbol Kulübü spor kulüplerinin büyük eksikliğini hissettiği tesislerin yapımına başlıyor.

SPOR 24.06.2022, 10:19 24.06.2022, 13:40 Ferhat KOÇ

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı'nın Amatör Takımlara ve Engelli sporcular için söz verdiği spor kompleksi projesi seçimden 3 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen ortalarda bile yok. Söz verilen 100 projeden birisi olan Amatör evi ve Engelli Spor kompleksi projesinin tamamen seçim vaadi olarak ortaya atıldığı netleşti. Görevi devir aldığı günden bugüne Amatör Takımlara her yıl yapılan malzeme desteğini bile yapamayan Karaman Belediyesinin bu tip bir proje yapmasını düşünmek hayalden öteye gidemiyor.

Karaman Futbol Kulübü Karaman'a Tesis Kazandırıyor

Karaman'da özellikle Amatör Futbol takımlarının büyük eksikliğini hissettiği antrenman ve müsabaka sahası açığını kapatacak projeyi sosyal medyadan duyuran Karaman FK Yönetimi bir açıklama yaptı. Kısa tanıtım videosu ile birlikte yayınlanan açıklamada; " Spor şehri olma ve sevdamız, her şeyimiz Karaman’ı dünyaya tanıtma hedefiyle çıktığımız bu yolda çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup spora yönlendirebilmek, tüm şehrin tek gayemiz olmalı ve bunun bilincinde hareket edilmelidir." denilerek yapılan tesisin tüm Karamanlı takımların hizmetinde olacağının altı çizildi. 

Karaman FK Açıklaması;

"Sevdamız Karaman parolasıyla çıktığımız bu yolda karşımıza çıkan engellerin en başında gelen çim saha ve spor alanlarının yetersizliği tüm şehrin olduğu gibi bizim de canımızı en çok sıkan konulardan birisiydi. Bu eksiklik hem bizi hem de altyapı ve amatör takımlarımızı ciddi anlamda etkiliyordu. Bu sebeplerden ötürü Karaman Yeni Şehir Stadyumumuzun hemen yanında bulunan 23.000 m2’lik alana projelendirdiğimiz spor kompleksimizin taslak çalışmasında da görüldüğü üzere;

1 Adet tam profesyonel 105x70 m çim saha,

1 Adet Uefa Standartlarında 90x45 çim saha,

1 Adet 32x52m standartlarında suni saha ve

Yine aynı ölçülere sahip 1 adet çim saha.

Olmak üzere dünya standartlarında 4 adet futbol sahası bulunmakta. Ana sahamıza ait olan 1000 seyirci kapasiteli ve kapalı tribünümüz, protokol bölümümüz de kompleksimizde yer almakta. Soyunma, duş, antrenör odaları da kompleksimizdeki kapalı salonda bizleri karşılayan tam profesyonel alanlardan bazıları. Futbolun yanı sıra diğer branşlara da hitap eden spor salonları ve seminer odaları da şehre hizmet etmek üzere hazırlanacak. Spor şehri olma ve sevdamız, her şeyimiz Karaman’ı dünyaya tanıtma hedefiyle çıktığımız bu yolda çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup spora yönlendirebilmek, tüm şehrin tek gayemiz olmalı ve bunun bilincinde hareket edilmelidir."

İşte Proje

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü