Paravolley Erkek Milli Takımı Avrupa'ya açılıyor

- Hırvatistan'ın ev sahipliği yapacağı Paravolley Avrupa Şampiyonası'na katılacak Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımı, ilk kez uluslararası resmi bir organizasyonda mücadele edecek olmanın heyecanını yaşıyor - Oturarak Voleybol Milli Takımlar Başantrenörü Kök: "Tarihimizde ilk defa böyle bir organizasyona katılacağımız için doğal olarak heyecanlıyız. Tedirginlik kesinlikle yok. Orada ülkemizi temsil edeceğiz. Bundan dolayı sporcularımızın üzerinde baskı var ancak bunu da antrenmanlarla minimize etmeye, onları motive etmeye çalışıyoruz" - "Rakiplerimizi tanıyoruz. Çok iyi hazırlandık. Rio'daki Paralimpik Oyunları'nın beşincisi Ukrayna ve altıncısı Almanya ile oynayacağız. Dolayısıyla tecrübe olarak bizden öndeler ama biz de elimizden geleni yapacağız"

SPOR 18.09.2017, 12:52
Paravolley Erkek Milli Takımı Avrupa'ya açılıyor


AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK - Tarihinde ilk kez uluslararası resmi bir organizasyonda mücadele edecek Oturarak Voleybol (Paravolley) Erkek Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nın heyecanını yaşıyor.

Hırvatistan'ın Porec kentinde 4-12 Kasım tarihlerinde yapılacak Paravolley Avrupa Şampiyonası'na katılacak milli takım, hazırlıklarına Aksaray Paralimpik Hazırlık Merkezi'nde günde 6 saatlik antrenmanla devam ediyor.

Oturarak Voleybol Milli Takımlar Başantrenörü Yusuf Kenan Kök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım olarak ikinci kez kampa girdiklerini ve çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Kampta 12 sporcunun bulunduğunu ifade eden Kök, şampiyonaya kadar en iyi seviyeye gelmek istediklerini belirtti.


- "Çok iyi hazırlandık"


Yusuf Kenan Kök, ilk defa uluslararası resmi bir şampiyonaya katılacaklarını ve orada en iyi dereceyi almak için mücadele edeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tarihimizde ilk defa böyle bir organizasyona katılacağımız için doğal olarak heyecanlıyız. Tedirginlik kesinlikle yok. Orada ülkemizi temsil edeceğiz. Bundan dolayı sporcularımızın üzerinde baskı var ancak bunu da antrenmanlarla minimize etmeye, onları motive etmeye çalışıyoruz. Daha önce organizasyonlara katıldık fakat resmi organizasyon çok daha farklı. Çünkü sonuç odaklı bir organizasyon. Rakiplerimizi tanıyoruz. Çok iyi hazırlandık. Rio'daki Paralimpik Oyunları'nın beşincisi Ukrayna ve altıncısı Almanya ile oynayacağız. Dolayısıyla tecrübe olarak bizden öndeler ama biz de elimizden geleni yapacağız."


- "Esas hedefimiz, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda derece elde etmek"


Milli takım kadrosunun genç sporculardan oluştuğunu dile getiren Kök, şöyle devam etti:

"Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanımızın bize verdiği yetkilerle hedefimizi bu turnuvayla başlattık ama esas hedefimiz, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda derece elde etmek. Ayrıca önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonası var. Genç sporcularımızı, dünyada oynanan modern paravolleyin teknik ve taktiklerini kullanarak geliştirmeye çalışıyoruz. İnşallah, milli takım olarak yapacağımız planlamalarla çok kısa bir süre içerisinde bunun ürünlerini alacağız."


- Mehmet Yılmaz: "Bizim için büyük gurur"


Takım kaptanı Mehmet Yılmaz ise kadroda gençler ağırlıklı olmak üzere her yaştan sporcunun bulunduğuna dikkati çekti.

"Özellikle genç arkadaşlarımıza yardımcı olup takım içi uyumu en iyi şekilde ayarlamaya çalışıyoruz." diyen Mehmet Yılmaz, "İlk defa böyle bir şampiyonaya katılacağız. Bizim için büyük gurur. Rakiplerimizi az çok tanıyoruz. İnşallah takım olarak en iyi dereceyi elde edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü