TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU!

Karaman’ın Ermenek ilçesinde iki yıl önce keşfedilen özel sporcu Furkan Çamur, Ankara’da düzenlenen Türkiye Para-Taekwondo Şampiyonası’nda gümüş madalyanın sahibi oldu.

SPOR 11.01.2019, 16:55 M. Ali
TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU!

Karaman’ın Ermenek ilçesinde 2 yıl önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü taekwondo antrenörlerinden Sadullah Bacaksız tarafından okul taramalarında keşfedilen özel sporcu Furkan Çamur, ilk defa katıldığı Türkiye Para-Taekwondo Şampiyonası’nda 75 kiloda gümüş madalya kazanarak Türkiye ikincisi oldu.

Karaman’da Fatih Anadolu Lisesi ikinci sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki özel sporcu Furkan Çamur, elde ettiği bu başarı ile Şubat ayında Antalya’da düzenlenecek Para-Taekwondo Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi Ay yıldızlı forma altında temsil etme hakkı elde etti.

Şampiyona öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Bacaksız, “Yaklaşık 2 yıl önce Ermenek ziyaretimizde keşfettiğimiz başarılı sporcumuz Furkan Çamur’un kısa zaman diliminde böyle bir başarıya imza attığı için çok mutluyuz. Sporcumuz ayrıca, Karaman’da ilk defa Para-Taekwonda kategorisinde böyle bir başarı elde eden sporcu unvanını da elde etmiş oldu. İnşallah Şubat ayında Antalya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda da iyi bir derece alarak ay yıldızlı bayrağımızı madalya kürsüsünde dalgalandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Para-Taekwondo branşında elde edilen başarıyla gurur duyduklarının belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ise, “Değerli sporcumuz Furkan, özel sporculara imkan verildiği takdirde neler başarabileceklerinin örneğini bizlere bir kez daha gösterdi. Sporcumuzu ve sporcumuzun yetişmesinde emeği geçen değerli antrenörümüzü başarılarından dolayı canı gönülden kutluyorum. İnşallah elde edilen bu başarıdan sonra daha azimli bir çalışmayla ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerdir. Sporcumuza Antalya’da düzenlenecek Para-Taekwonda Dünya Şampiyonası’nda başarılar diliyorum,”

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü