Usta yazarlar maçı değerlendirdi!

Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaştı.

SPOR 15.02.2020, 12:08 15.02.2020, 14:24 Fikriye Koka
Usta yazarlar maçı değerlendirdi!

ERMAN TOROĞLU - İSTEDİĞİNİ ALDI

Başakşehir, kendi istediği gibi oynadı, Beşiktaş'ı da istediği gibi oynattı. Daha da doğrusu, kendi istediği şekilde oynatmaya zorladı. Beyin olarak maça iyi hazırlanmışlar. Çok da zorlanmadan maçı kazandılar. Beşiktaş ikinci devre topla fazla oynuyor göründü ama Beşiktaş'ın topla oynadığı dakikalarda bile oyunun anahtarı Başakşehir'in elindeydi. Beşiktaş için bu sene maalesef böyle geçecek görünüyor. Başakşehir de şampiyonlukta sonuna kadar potanın içinde olacak, o da görünüyor.

"BEŞİKTAŞ'IN BİR ŞANSI VARDI; BERABERLİK"

Siyah-beyazlıların artık önümüzdeki seneyi düşünmeleri gerekir. Acı reçeteler yazacaklar, buna göre oynayacaklar ve taraftarlarını da buna göre alıştıracaklar. Başka şansları yok. Başakşehir, hele ikinci devre topu son noktalarda isabetli yerlerden oyuna soksa, farkı açacaktı. Zaten 2 farkı yakalasaydı, bayağı farklı bitecek bir maç görünümündeydi.. Beşiktaş'ın bir şansı vardı beraberlik, o da olmadı.

Burak Yılmaz, Beşiktaş'a ilk geldiği dönem hariç maalesef iyi futbol oynamıyor, Sanırım güçsüz. Sergen Yalçın, golcü bir oyuncusunu 81'inci dakikada eğer sakatlanmadıysa oyundan alacak kadar aptal bir adam değil. Demek ki bir sebebi var, yakında ortaya çıkar. Beşiktaş oynuyor görünüyor ama yalan oynuyor.

"FUTBOL SAHTEKARLARI OYUNCULARDAN MAALESEF BAHSEDİLMİYOR"

Hakem çok düzgün bir maç yönetti. Zaten futbolcular da onu zorlayacak bir şeyler yapmadılar. Hakemlerden çok konuşuluyor son dönemde ama sahanın içinde kendini olur olmaz yerlerde yere atan futbol sahtekarları oyunculardan maalesef bahsedilmiyor. Bunları bu maç için söylemiyoruz, genel olarak söylüyoruz.

"VURUŞLARI TAM DERSLİK"

Başakşehir'de Demba Ba'ya ayrı bir parantez açmak lazım. Adam golcü; oyun kuruyor, defansı yardım ediyor, vuruşları dersen tam derslik, daha ne yapabilir ki, helal olsun! Başakşehir kalecisi Mert Günok'un yaptığı kurtarışlar elbette önemli. Ama dikkat edin yaptığı kurtarışlarda bile öyle fazla yere yatıp, fazla uçma falan yok. Şunu net söylüyorum, fazla uçan kaleci iyi değildir, fazla havada duran kaleci demektir. İyi kaleci açıyı alır, topun geldiği yere göre iyi yer tutarsa da, tehlikeyi fazla büyümeden önler. Başakşehir kalecisi nerede duracağını iyi biliyor, bunun için de başarılı.

TURGAY DEMİR - 4-1-4-1 OLMAZ!

Elbette göreve yeni başlamış bir teknik adamı baskı altına almak gibi bir derdimiz yok ama yolun başında uyarmak da bizim boyun borcumuz. Beşiktaş takımı 4-1-4-1 şeklinde dizilmez! Neden derseniz, şundan; bu kadroda iki yönlü oyuncu yok denecek kadar az, hatta Atiba dışında yok... Öyleyse orta sahaya destek beklemek ne kadar mantıklı, varın siz düşünün!

"UMARIM SERGEN YALÇIN BU KONUDA İNAT ETMEZ"

Abdullah Avcı'nın yanlış sistem ısrarıyla aylarca uğraştık umarım Sergen Yalçın kardeşim de bu konuda inat etmez. Çünkü bu sistemde rakip kalede baskı kurmak zor, orta sahada oyunu tutmak imkansız, Atiba'nın pili bittiği anda rakip takım üzerinize yağmur gibi yağar. Nokta...

"BOATENG GİBİ BİR SİLAHI BU SİSTEMDE KULLANMAK İMKANSIZ"

Sergen hocanın Lens'i kanat beki olarak kullanması akıllıcaydı, en azından denedi... Beşiktaş kötü değildi fakat Boateng gibi bir silahı bu sistemde kullanmak imkansız olduğu için harcanan enerji tabelaya yazılamadı. Mert Günok sezon rekorunu kırıp 7 kurtarış yapmış, yani daha çok pozisyon bulan Beşiktaş... Peki atan kim? Başakşehir! Neden!? Çünkü orta alandaki Atiba-Elneny duvarı bozulduğu için arkada derin boşluk bırakıldı. Hikaye bu kadar basit.

"ORTA SAHADAKİ ATIBA-ELNENY DUVARINI BOZMAMALI"

Beşiktaş kazanabilirdi de ama inanın bana bu sistemle kazanmak çok kolay değil. Bu sistemle rakip kaleye gider, kapıyı tıklar geri dönersiniz, kapıyı zorlama şansınız yok. Çünkü, ikinci, üçüncü bindirmeyi yapmanız hayal ötesi. Uyarması benden... Beşiktaş, Boateng'i forvet arkasında kullanmalı ve orta sahadaki Atiba- Elneny (Dorukan ya da bir başkası) duvarını bozmamalı. Çünkü binayı ayakta tutan ana kolon orası.

REHA KAPSAL - GEÇEMEDİ!

Beşiktaş için beraberliğin bile şampiyonluk yarışında yeterli olmayacağı bir maçtı. Başakşehir deplasmanında ilk devre rakibine göre daha fazla oyunu kontrol etti. Daha fazla rakip ceza sahası içine girdi. Çok net pozisyon yakalayamamasının en büyük nedeni ise final paslarındaki beceri eksikliğiydi. Başakşahir ise sistem olarak 4-4-2 ile başladı. Özellikle ilk devre Mert'le beraber altı oyuncuyla savunma yaptı. Öndeki dört oyuncuyla da maçı kazanma, çözüm üretme ve gol bulma düşüncesindeydi. Demba Ba'nın golüyle galip gelmesini bildiler.

Golde Beşiktaş savunmasının yerleşim hatası vardı. Ruiz, Vida ve Caner'in doğru alanda duramaması nedeniyle kalelerinde golü gördüler. Beşiktaş ilk yarı yaşadığı final paslarındaki beceri eksikliğini ikinci yarı gol vuruşu eksikliğine çevirdi. İlk yarı giremedikleri pozisyonları ikinci yarıda bulsalar bile hücumdaki kalite eksikliğinde skora dönüştüremediler. Ve bu yetersizlikten dolayı da mağlup oldular.

"HÜCUMDA ANAHTAR FORMÜL YOK"

Beşiktaş'ın sezon başından bu yana en önemli zaafı hücum hattındaki kalitenin yeterli seviyede olmayışı. Dün Başakşehir'den oyun olarak daha üstün görünseler de hücum organizasyonlarında ciddi eksiklikler var. Bireysel ve anlık performansla sonuca gidiyorlar. Kim topla ne zaman, nerede buluşacak, sağ kenar veya sol kenar nasıl kullanılacak, hücumda merkez oyunları nasıl oynanacak bunlarla ilgili ciddi soru işaretleri var. Hücumda anahtar formül yok.

"BEŞİKTAŞ 3 PUANDAN FAZLASINI KAYBETMİŞ OLDU"

Böyle önemli bir maçta Burak ve Caner başta olmak üzere N'Koudou, Diaby ve Boateng ile sonradan girip hiçbir fark yaratmayan Ljajic ve Boyd gibi oyuncuların yeterli sorumluluk almayıp tavır koymamaları da eksi göstergeydi.

Beşiktaş ligde kalan 12 haftadaki şampiyonluk hayali için oynadığı bir 'eşik maçı'nı geçemedi! Başakşehir'e karşı üç puandan fazlasını kaybetmiş oldu.

SİNAN VARDAR - BEŞİKTAŞ'IN SORUNU

Dünkü maçta Beşiktaş'ın kalitesini ölçmeye çalıştım. Gerçek şu ki; maalesef malzeme bu ve kalite yerlerde! Tamam Sergen Yalçın takıma büyük hava kattı ama lütfen beklentileri artırmayalım. Sergen'e haksızlık yapmayalım. Gerçi Göztepe maçının haksız bir şekilde tekrarlanmama kararı Beşiktaşlı futbolcuların moralini bozmuştu. İlk 45'te son yıllarda Başakşehir'e karşı hiç bu kadar baskılı oynamamıştı Beşiktaş. Başakşehir tutuktu.

"BUNLAR NASIL TRANSFERLER"

Ama ah şu kalitesizlik, ah ahh!! Koca sezona yazık oldu, mart gelmeden lig bitti. Sergen Hoca; belli ki kazanmaya gelmişti ama Lens'i sağa alarak büyük de risk almıştı. O da farkında siyah-beyazlı takımın kalitesizliğinden... 70 dakika oyunda kalan Diaby'i izlerken gerçekten içim acıdı. Elneny bal yapmaz arı! Rebocho yok, Douglas yok! Ah Fikret Orman ah, bunlar nasıl transferler! Sahi paralar nerede?

"MERT TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ"

Başakşehir iyi oynamadığı maçı kazanmasını bildi. Hani geçtiğimiz yıla kadar Beşiktaş'ın kötü oynadığı zamanlarda kaliteli ayaklarla kazandığı gibi! Boateng beklenenden uzak, 37'lik Atiba ilk devre fırtına. 60'a kadar. Caner tutuktu. Son dakikada frikiği Ljajic varken kullanması da garipti. Ljajic toptan kaçıyor gibiydi. Taraftar son 30 dakikada maçın yıldızıydı. Demba Ba eski günlerine dönmüş. Visca ve Mahmut istikrar abidesi... Mert Günok ise hani derler ya; "Kaleyi dolduruyor", işte öyle bir kaleci, Türkiye'nin en iyisi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü