Bayram: Çiftçi yem ve gübre fiyatlarında zorluk yaşıyor

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram yeni corona virüs (Covid-19)  salgını nedeniyle son günlerde yaşanan sıkıntılı süreçte üretmeye devam eden çiftçinin, yem ve gübre fiyatları nedeniyle bir hayli zorluk çektiğini bildirdi.

TARIM, ZİRAAT 10.04.2020, 10:30 10.04.2020, 12:44 Fikriye Koka
Bayram: Çiftçi yem ve gübre fiyatlarında zorluk yaşıyor

Bayram yaptığı yazılı açıklamada bu sıkıntılı süreçte herkes taşın altına elini değil bedenini koymuşken devasa gübre ve yem firmalarının taşın altına bedenini bırak, tırnağının ucunu bile koymadıklarını iddia etti.

“Yem ve Gübre sektörü şöyle büyüdü,  böyle büyüdü diye övünenlere sesleniyorum” diyen Başkan Bayram ,“Büyüklük öyle olmaz. Zor zamanda ülkenin, çiftçinin yanında olmakla olur. Bu korona çıktı çıkalı yeme yüzde 20’ye yakın zam geldi ve herhalde gelmeye de devam edeceğe benziyor. Bu süreçte çiftçi ahırda-arazide, vatandaş evde. Vallahi anlamış değiliz, nasıl oluyor? Özellikle hammaddenin fiyatı artmazken yemlerin fiyatlarının artmasına bir türlü anlam veremiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yine 1700 ile 1800 lira arasında satılan üre gübresinin tonu, arka arkaya gelen zamlarla 2300 liraya kadar çıktı. Gübre fabrikaları bayilere yeterli gübre vermezken bu da fiyat artışlarının devam edeceğini gösteriyor. Çiftçimiz artan fiyatlara rağmen tarlasına atacak gübre bulurken zorlanıyor.

Yem ve gübre üretenlerin sınıfta kaldığının altını çizen Bayram açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Devlet büyüklerimizden bu duruma sektörün en önemli müdahale kurumu olan Tarım Kredi Kooperatiflerimiz aracılığı ile müdahale ederek dur demelerini istiyoruz. Ben buradan üreticilerimize sesleniyorum. Lütfen fahiş fiyatlarla yem satışı yapanları şikayet edin. Zaten devletimiz bu sıkıntılı süreci fırsata çevirenlere nasıl ağır cezalar uygulayacağını her platformda dile getiriyor. Allah ülkemizin yar ve yardımcısı olsun, Rabbim devletimize zeval vermesin."

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü