Bunun Adı Afet..!

Karaman'da tarlalarda görülen Karadrina kurdu başta pancar olmak üzere pamuk, mısır ve ayçiçeğine zarar veriyor.

TARIM, ZİRAAT 19.07.2019, 17:39 20.07.2019, 00:16 Ferhat KOÇ
Bunun Adı Afet..!

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, çiftçinin korkulu rüyası haline gelen Karadrina kurduna karşı tüm üreticilerin ilaçlı mücadele yapması gerektiğini söyledi.

Bu zararlıya karşı tüm üreticilerin mücadele vermesi gerektiğini belirten Bayram, “Tarım alanlarında görülen Karadrina kurdu, özellikle Çukurova bölgesinde pamuk tarlalarında görülüyordu. Karaman, Konya ve Aksaray’da tarım alanlarında ciddi hasar verecek şekilde bu yıl çoğalmıştır” dedi.

“HERKESİN İLAÇLAMA YAPMASI GEREK”

Yaptıkları araştırma neticesinde kurdun üç evre halinde sürekli olarak çoğaldığına dikkat çeken Bayram, “Çiftçilerimiz tarafından ilaçlamanın düzenli bir şekilde yapılması gerekiyor. Bir tarlada ilaçlı mücadele yapılıyor da diğerinde yapılmıyorsa bu ilaçlamanın hiçbir faydası olmuyor. Şu anda bile birçok çiftçi tarlalarında bu kurda karşı dördüncü ilaçlamayı yapmaya başladı” diye konuştu.

“ÇİFTÇİYİ EKONOMİK OLARAK ZORLAYACAK”

Zararlının tek bir ürün üzerinde etkili olmadığına işaret eden Bayram , “Başta pancar olmak üzere mısır ve ayçiçeğine ciddi oranda hasar veriyor. Dün bir çiftçimizin tarlasında çektiği görüntüde sayılmayacak kadar binlerce kurt görünüyor. Bölgemizdeki ekili araziler üzerinden bir hesaplama yaptığımızda ilaçlamaya 7,5 milyon lira para gidiyor. Zaten zor durumda olan çiftçilerimiz bu durum karşısında tamamen çıkmaza girmiştir” diye bilgi verdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:25
Güneş 06:45
Öğle 13:00
İkindi 16:25
Akşam 19:05
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü