Kuraklık Sebebiyle Oluşan Kayıp Belirlendi

AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser, Tarım İl Müdürlüğünde kuraklık ile ilgili toplantıya katıldı.

TARIM, ZİRAAT 05.06.2021, 10:02 Ferhat KOÇ
Kuraklık Sebebiyle Oluşan Kayıp Belirlendi

Karaman'da yaz ayları ile birlikte yaşanan kuraklık nedeniyle Çiftçiler zor durumda kaldı. Kuraklık ile ilgili yaplan değerlendirme toplantısında Tarım İl Müdürlüğü yetkiilerinden bilgi alan Milletvekilleri, gerekli destek için çalışma yapacaklar.

Karaman Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklama; 

"04.06.2021 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Karaman Milletvekillerimiz Selman Oğuzhan ESER, Recep ŞEKER, Merkez İlçe Başkanı Murat ÖZTÜRK ve Yönetim Kurulu üyeleri, DSİ 42. Karaman Şube Müdürü Mustafa GÖK, Karaman Ziraat Odası Başkan Vekili İsmail ÜLKÜSEVER, Ziraat Odası Başkan Vekili Mustafa KANSIZ, Ayrancı Ziraat Odası Başkanı Mehmet ELVAN, Kazımkarabekir Ziraat Odası Başkanı Muammer HARMANDAR, Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Sami YAŞAR’ın katılımları ile Tarımsal Kuraklık ile Mücadele Eylem Planı Toplantısı yapılmıştır. Toplantıda DSİ 42. Karaman Şube Müdürü Mustafa GÖK ilimizdeki barajlar ile ilgili bilgi verdikten sonra İl Müdürü Yusuf ŞAHİNBAŞ Tarımsal Kuraklık ile Mücadele Eylem Planı konusunda sunum yaptı.

Yapmış olduğu sunumda “ İlimizde kıraç alanlardaki hububat için son derece önem arz eden nisan ve mayıs ayları 2020 yılı yağış miktarı toplamda 43 mm, uzun yıllar nisan ve mayıs ayları toplam yağış miktarı 71,5 mm olarak gerçekleşmişken, 2021 yılında nisan ve mayıs aylarında toplamda 6,6 mm yağış gerçekleşmiş olup bu miktar uzun yıllar nisan mayıs ayları toplam yağış miktarından 64,9 mm daha düşük olduğunu bunun sonucunda İlimiz merkez ve ilçelerinde 2021 üretim sezonunda meydana gelen kuraklıktan dolayı etkilenen ürünlerle ilgili İl Müdürlüğümüz ön tespit çalışmalarını tamamlandığı, Kuraklık ile ilgili Afet Bilgi Formlarının Tarım ve Orman Bakanlığına gönderildiğini, ilimizde 7.669 çiftçimizin 1.060.594 dekar kıraç alandaki ürünlerinde %40-70 oranları arasında zarar oluştuğunu , yaşanan kuraklığın toplam maliyetinin yaklaşık 372,5 Milyon TL olduğunu söyledi. Tarımsal Kuraklık ile Mücadele konusunda yapılan öneriler ile toplantı sona erdi."

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü