Resmen Sorumsuzluk..!

Gödet Barajı sulama sahalarını incelemesi sırasında zirai ilaç atıklarını gören Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram sert tepki gösterdi.

TARIM, ZİRAAT 08.05.2020, 00:05 08.05.2020, 02:07 Ferhat KOÇ
Resmen Sorumsuzluk..!

Zirai ilaç çöplerinin sorumsuzca çevreye atıldığı için oldukça sinirlenen Mehmet Bayram tepkisini şu ifadeleri kullanarak dile getirdi; "Gödet barajı sulama sahası incelemelerimizde karşılaştığım manzara nedeniyle şaşkına döndük. Çok üzücü bir manzara ile karşı karşıyayız. Bunlar zehirli ilaç kutuları. Tarım arazilerinde kullanılıyor, sonrasında kanala atılıyor. Ayrıca atılan pet şişe alkol kutuları atıklar çevremizi kirletiyor. Bu ilaç kutularından yüzlercesi bu şekilde doğaya atılıyor. Herkesin sorumluluk alması lazım, Bunu yapanlara yazıklar olsun.. Tohum ekimlerimizin ve bahçe ilaçlarımızın başladığı bu sezonda, lütfen tohum ekerken ve ilaçlama yaparken, kendimiz için ve çevremizin sağlığı İçin gerekli önlemleri alınız. Hiçbir ilaç masum değildir. Geleceğimizi, toprağımızı, suyumuzu kirletmeyelim." dedi.

Zirai ilaç atıklarının çevrede ilaçlama yapanlar tarafından atıldığı tahmin edilirken, topraktan ekmeğini kazananların toprağa ve doğaya bu şekilde acımasızca atık bırakmalarına anlam verilemedi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü