Tarım Danışmanı Sahada Üreticilerle

Karaman Ziraat Odası bünyesinde hizmet veren Tarım Danışmanı, Karaman Merkez ve köylerinde bulunan bahçe kontrollerine başlamıştır.

TARIM, ZİRAAT 06.05.2019, 12:05 Fikriye Koka
Tarım Danışmanı Sahada Üreticilerle

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet BAYRAM’ın yaptığı açıklamada; “Tarım Danışmanımızın geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başladığı bölgelerde elma bahçeleri kontrolleri büyük bir hızla devam ediyor. Bu sayede üreticilerimize daha faydalı olabilmek için kontrollerimiz gerçekleşmektedir.

Tarım Danışmanımız ilk etapta 60 üretici, 25 bölge, 75 bahçe, toplamda 2425 dekar alan üzerinde çalışma yapmaktadır. Kontrollerde yakın bahçe ve arazilerdeki talepler doğrultusunda da hizmet verilmektedir.

İlerleyen zamanlarda da devam edecek olan kontroller üretimden hasada kadar devam edecektir.Bu sayede üreticilerimizin bahçe sorunları yerinde tespit edilip kullanacağı ilaç, gübre vs. yerinde önerilmektedir.

Tarım danışmanımız kısa sürede yapılan saha çalışmalarında tespit ettiği ilk sorun, korumasız bir şekilde ilaçlama yapılması konusu hakkında yapılan çalışma sonucu ilaçlama kıyafeti ve maskesi temin edilerek üreticilerimize dağıtılmaya başlanmıştır.

Karaman Ziraat Odası olarak, biz üreticimizi seviyoruz ve onların sağlığını önemsiyoruz.” Dedi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü