KMÜ'ye PLC Otomasyon Laboratuvarı Kuruldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne PLC Otomasyon Laboratuvarı kuruldu.

TÜRKİYE'DEN 01.11.2019, 15:58 01.11.2019, 16:31 Fikriye Koka
KMÜ'ye PLC Otomasyon Laboratuvarı Kuruldu

Mitsubishi Electric, 'Eğitime Destek Projesi' kapsamında laboratuvar için 5 adet PLC, 5 adet servo motor sürücü ve 2 adet inverter sistemli motor sürücü eğitim setleri hediye etti.

Hibe edilen eğitim setlerini yerinde inceleyen KMÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Birol Üner, Ar-Ge ve inovasyonun günümüzde rekabetin vazgeçilmez unsurları haline geldiğine dikkat çekerek "Üniversite olarak Ar-Ge Merkezi kurma çalışmaları yapmaktayız. O yüzden bu laboratuvar, çalışmalarımıza önemli bir katkı sağlayacak. Mühendislik Fakültemizin altyapısını güçlendirmek bağlamında verdiği desteklerden ötürü başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Akgül'e, PLC laboratuvarımıza hibe ettiği eğitim setleri nedeniyle de Mitsubishi Electric firmasına KMÜ ailesi adına teşekkür ederiz." dedi.

Mitsubishi Electric tarafından üniversiteye hibe edilen PLC eğitim setleri sayesinde lisans ve lisansüstü öğrencileri derslerde, deneysel çalışmalarda, sanayi odaklı mezuniyet projeleri ve lisansüstü tezlerinde çalışmalarına farklı bir perspektif katabilecekler.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü