Akgül, Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısına Katıldı

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısına katıldı.

ÜNİVERSİTE 23.05.2019, 17:11 Fikriye Koka
Akgül, Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısına Katıldı

Toplantıya KMÜ’yü temsilen Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner, İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Duran Ali Yıldırım, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Talaz ve öğrenci temsilcisi Uğur Ataş katıldı.

Toplantıda üniversite temsilcilerine ve öğrencilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl 1 Temmuz’da hayatını kaybeden Prof. Dr. Fuat Sezgin’i bir kez daha rahmetle ve saygıyla yâd ederek, merhum Fuat Sezgin’in Türkiye’ye ve milletine derin bir muhabbetle bağlı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Sezgin’in eserlerini, kitaplarını ve tüm birikimini milletin istifadesine sunmanın gayreti içinde olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Fuat Sezgin’in eserlerinin büyük kısmı Türkiye’ye kazandırıldı fakat diğer kısmının da Türkiye’ye getirilmesi için çalışmalar sürüyor. Hocamızın eserleri yanında şahsi kütüphanesi, başlı başına bir hazine değerindedir. İnşallah bunları da vakıf ve müze bünyesinde en güzel şekilde koruyacak, değerlendirecek, gelecek nesillere aktaracağız. Hocamızın eserlerinden bir set de Cumhurbaşkanlığı Kütüphanemizin en kıymetli bölümü olarak araştırmacılarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunulacak.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının son bölümünde ise gençlere Gülhane Parkı içerisindeki İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ni gezmelerini tavsiye ederek müze ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’nin gençlere yeni ufuklar çizeceğini, gençlerin geleceğe bakışlarını teşvik edeceğini söyledi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü