KMÜ'de Rektörler Toplantısı Yapıldı

KMÜ, 12 üniversite rektörünü ağırlıyor.

ÜNİVERSİTE 05.07.2019, 17:41 05.07.2019, 17:51 Fikriye Koka
KMÜ'de Rektörler Toplantısı Yapıldı

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün davetlisi olarak Karaman’a gelen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Rektör Akgül'ün ev sahipliğinde bir dizi programa katılacaklar.

İlk olarak 04 Temmuz’da akşam yemeğinde buluşan heyet, 05 Temmuz’da güne erken başlayarak kahvaltı programının ardından Taşkale, Manazan ve İncesu Mağaralarına gezi düzenledi. Öğle yemeğini üniversitede yiyen heyet, yine Üniversite Camiinde kılınan Cuma namazının ardından KMÜ Senato Odası’nda değerlendirme toplantısına katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, üniversite rektörlerini Karaman’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek düzenlenen programın faydalı olması ve güzel gelişmelere yol açması temennisinde bulundu.

Misafir rektörlere KMÜ’nün kuruluşu ve gelişimi hakkında bilgilerin aktarıldığı toplantı, Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilal Kuşpınar'ın ‘Mevlana’nın Felsefesi’ konulu sunumu ile devam etti. Prof. Dr. Kuşpınar, İslam dünyasında ve Batı dünyasında Mevlana ile ilgili düşünürlerin sözlerinden örnekler vererek, “Mevlana, İslam’ın engin ilim ve irfan hazinesini ve güzel ahlakını kendine özgü samimi ifadeleriyle aktaran sufi bir filozoftur.” dedi.

Tematik Üniversite

Ana konusunun tematik üniversite olarak belirlendiği toplantıda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, ‘Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma Projeleri’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Ahi Evran Üniversitesinin ihtisaslaşma alanları hakkında bilgiler veren Rektör Karakaya, “Üniversitemiz, bölgesel kalkınma odaklı tarım ve jeotermal alanda ihtisaslaşma misyonları olan bir üniversitedir. Bilimsel veriler sayesinde üniversitenin sektöre vermiş olduğu güven, yatırımcıya da olumlu yönde yansıyor. Amacımız ihtisaslaştığımız alanlarda edindiğimiz bilgileri sektörle paylaşarak bu bilgiyi yatırımcıların hizmetine sunmak.” şeklinde konuştu.

Hediye takdimlerinin ardından heyet, Karaman Valisi Fahri Meral’i ziyaret etmek üzere üniversiteden ayrıldı.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü