Kmü Türkiye’de Üst Sıralarda

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), uluslararası bilimsel bir veri tabanı olan Nature Index’e göre Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında yer aldı.

ÜNİVERSİTE 08.09.2021, 17:29 Fikriye Koka
Kmü Türkiye’de Üst Sıralarda

KMÜ, Kimya Alanında 3’üncü, Genel Sıralamada 6’ncı Oldu

En saygın akademik dergilerde yayımlanan makaleleri tarayarak kurumları ve ülkeleri sıralayan dünyanın en prestijli veri tabanlarından Nature Index, 1 Mayıs 2020 ile 1 Nisan 2021 tarihleri arasını kapsayan raporunu yayımladı. Nature Index’e göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Türkiye’de Kimya Bilimleri alanında Bilkent ve Koç Üniversitesinin ardından 3’üncü sırada yer alırken genel sıralamada da 6’ncı olmayı başardı.

Tıp, Sağlık, Kimya, Fiziksel Bilimler, Dünya ve Çevre Bilimleri ile ilgili sadece 82 saygın bilimsel derginin verileri dikkate alınarak bağımsız uzmanlar tarafından hazırlanan Nature Index raporu, en iyi bilimsel çalışma yapan üniversiteler listesi olarak da biliniyor. Listeye göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Fiziksel Bilimler ve Kimya alanlarında yaptığı bilimsel çalışmalarla Türkiye'den listeye dahil edilen 87 üniversite arasında kendine üst sıralarda yer buldu. KMÜ’lü akademisyenler saygın uluslararası dergilerde Fiziksel Bilimler kategorisinde 32, Kimya kategorisinde de 5 etkin bilimsel yayına imza atarak KMÜ’yü bir kez daha Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasına taşıdılar. Rapora göre KMÜ'lü akademisyenlerin gerçekleştirdiği bilimsel araştırmaların neredeyse yüzde 95'inin ise uluslararası iş birlikleri ile yürütüldüğü görüldü.

“KMÜ’nün bilim camiası içindeki yeri her geçen gün daha da sağlamlaşmaktadır”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, KMÜ’nün her geçen gün bilim camiası içindeki yerini sağlamlaştırdığını vurgulayarak “Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından yapılan üst düzey bilimsel çalışmalar, ulusal ve uluslararası kuruluşlarca değerlendirilerek üniversitemizin başarıları takdirle karşılanmaktadır. Bilimsel çalışmalarıyla bölgemize, ülkemize ve bilim camiasına katkı sunan tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Nature Index raporuna göre Türkiye'deki en başarılı ilk 10 üniversite şu şekilde sıralandı: 1. Bilkent Üniversitesi, 2. Koç Üniversitesi, 3. İstanbul Teknik Üniversitesi, 4. Ortadoğu Teknik Üniversitesi, 5. Marmara Üniversitesi, 6. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, 7. Boğaziçi Üniversitesi, 8. Dokuz Eylül Üniversitesi, 9. Kocaeli Üniversitesi, 10. İstanbul Üniversitesi.

Nature Index üniversite sıralamalarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilir:

https://www.natureindex.com/country-outputs/turkey

https://www.natureindex.com/institution-outputs/articles/Chemistry/countries-Turkey/Turkey/Karamano%C4%9Flu%20Mehmetbey%20University%20(KMU)/score/academic/58dcc8e3b3226472f3b5d471

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:35
Güneş 06:01
Öğle 12:51
İkindi 16:33
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü