KMÜ’de ‘Optimum Sağlık Eğitimi’ Verildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Eğitim, Kültür ve Sağlık Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Optimum Sağlık Eğitimi’ düzenlendi.

ÜNİVERSİTE 15.03.2019, 16:46 Fikriye Koka
KMÜ’de ‘Optimum Sağlık Eğitimi’ Verildi

Optimum Sağlık Eğitimi Uzmanı Sema Bilgin’in konuşmacı olarak katıldığı seminere üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marş’ının okunmasının ardından Eğitim, Kültür ve Sağlık Öğrenci Topluluğu Başkanı Murat Tosun’un açılış konuşması ile devam etti.

“İnsan doğanın ta kendisidir”

Sağlık Eğitim Uzmanı Sema Bilgin, takviye edici vitamin ve gıda ürünleri hakkında öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu. Uzm. Bilgin, “İnsan doğanın ta kendisidir. İnsan vücudu ise biyokimyasal bir makinedir. İnsan vücudunda on trilyon kadar farklı hücre vardır ve her bir hücre tek tek doyurulmalıdır. Beslenmek sadece bu hücrelerin hepsini doyurmaya yetmez. Hava kirliliği, stres, genetiği değiştirilmiş ürünler (GDO), sigara, alkol ve kötü besinler insan sağlığını tehdit eden unsurlar arasındadır. Bu unsurlar sayesinde de insan vücudunda alzheimer, kanser, kalp damar tıkanıklığı, solunum yolu hastalıkları gibi pek çok hastalık meydana gelmektedir. “ dedi.

“Sağlık kişiye özeldir ve herkesin tedavisi farklıdır”

Vitaminlerin insan sağlığı üzerindeki faydalarına da değinen Uzm. Bilgin konuşmasının devamında şunları söyledi: “Sağlık kişiye özeldir ve herkesin tedavisi farklıdır. Kaliteli ve dengeli beslenin. Unutmayın sigara ve alkol en büyük düşmanınız. Düzenli ve ılımlı egzersiz yapın, hijyene dikkat edin fakat abartmayın. Bağırsak floranızı koruyun ve damarlarınıza iyi bakın. İhtiyacınız olan besinleri yeterli ve dengeli alın.”

Eğitim, katılımcılara çekiliş sonucunda hediye verilmesi ve plaket takdimi ile sona erdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü