Özel yetenek sınavında baraj puanı 140 oldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi özel yetenek sınavları için resmi baraj 140 oldu.

ÜNİVERSİTE 25.08.2021, 16:17 Fikriye Koka
Özel yetenek sınavında baraj puanı 140 oldu

ÖZEL YETENEK SINAVINDA BARAJ PUANI 140 OLDU

KMÜ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ YENİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

KMÜ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVINDA BARAJ 140 OLDU

Üniversite Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada KMÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin Resim ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerine özel yetenek sınavıyla toplamda 65 öğrenci alınacağı, başvurularda baraj puanının ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının kararıyla 140’a indirildiği belirtildi.

Üniversitenin resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre özel yetenek sınavı ile bu yıl Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin Resim Bölümüne 3’ü engelli olmak üzere toplamda 25, Geleneksel Türk Sanatları bölümüne ise 4’ü engelli toplamda 40 öğrenci alınacağı belirtildi.

Başvurular 02-26 Ağustos Arasında

Adaylar ön kayıt başvurularını 02 Ağustos ile 26 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://kmu.edu.tr/stm adresi üzerinden gerçekleştirecekler. Ön elemeyi geçerek özel yetenek sınavına giriş hakkı kazanan öğrenciler için 1. Aşama Sınavı 31 Ağustos 2021 günü saat 10'da iki bölüm için ortak yapılacak. 2. Aşama Sınavı ise Resim Bölümü için aynı gün saat 13'te, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü için 1 Eylül 2021 günü saat 10’da gerçekleştirilecek.

Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 7-10 Eylül 2021 tarihleri arasında kayıt yaptıracakları özel yetenek sınavı için ayrıntılı bilgiye http://kmu.edu.tr/stm adresinden ulaşılabilir.

Rektör Namık Ak’tan Adaylara Çağrı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin özel yetenek sınavlarına başvuracak adaylara seslenerek “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bizim en çok önem verdiğimiz fakültelerden birisi belki de en önemlisidir. Kurulduğu günden bugüne kadar gerek bilimsel çalışmaları ve gerekse etkinlikleri ile bizim iftihar kaynağımız olmuştur. Ne mutlu ki bizlere artık öğrencileri ile de üniversitemize ve şehrimize birçok faaliyetlerle katkıda bulunur seviyeye gelmiştir.” dedi.

Rektör Namık Ak, “TYT baraj puanları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız tarafından 140’a çekilmiştir.” hatırlatmasında bulunarak şunları dile getirdi: “Sanatçı, tasarımcı ve mimar yetiştirecek bölümlerimiz siz değerli öğrencilerimizi beklemektedir. Burada aldığınız eğitimle ve tecrübe ettiğiniz bilgilerinizle özellikle eğitim, tasarım ve sanat alanlarında aranan insanlar olacaksınız. Memleketin geleceği sizlerin bu mühim çabaları sayesinde karşılık bulacaktır. Sizler bizim en kıymetlilerimizsiniz. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü olarak şahsımın her daim sizlerin destekçisi ve yardımcısı olacağını bilmenizi istiyor hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.”

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü