Rektör Akgül’den Tüfekçioğulları'na Nezaket Ziyareti

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, üniversite ile iş birliği protokolü imzalayarak hem tesislerini akademisyenlere açan hem de üniversite öğrencilerinin tezlerine sanayi danışmanlığı yapan firmalara bir dizi ziyarette bulundu.

ÜNİVERSİTE 10.04.2019, 16:09 Fikriye Koka
Rektör Akgül’den  Tüfekçioğulları'na Nezaket Ziyareti

Rektör Akgül'ün sanayicilere yönelik ziyaretlerinin ilk durağı NEFAMAK Tüfekçioğulları Makine İmalatı firması oldu. Rektör Akgül, geçtiğimiz aralık ayında üniversite ile protokol imzalayan ve KMÜ öğrencilerinin "Görüntü İşleme Tabanlı Delta Robot Tasarımı” isimli TÜBİTAK 2209-B projesine sanayi danışmanlığı yapan NEFAMAK Tüfekçioğulları Makine İmalatı San.ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Necmettin Duman'dan firma ve çalışmaları hakkında bilgi alarak her iki kurum arasında gerçekleştirilen iş birliğinin başarılı ve uzun soluklu olmasını diledi.

Genel Müdür Necmettin Duman ise nazik ziyareti için Rektör Akgül'e teşekkür ederek Karaman’ın ilk ve tek Ar-Ge Merkezinin üniversitenin desteğiyle NEFAMAK firması bünyesinde kurulduğuna dikkat çekti ve Ar-Ge Merkezinde ilerleyen dönemlerde Karaman ve bölge adına önemli çalışmalar yapılacağına inandığını belirtti.

Üniversite-Sanayi iş birliği çerçevesinde gelecek döneme ilişkin projelerin konuşulduğu ziyarette Rektör Akgül’e, KMÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Üner, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Kadir Sabancı ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Selami Balcı eşlik etti.

Ziyaret, Ar-Ge Merkezinin gezilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü