Rektör Namık Ak, Akar Mühendislik tesislerini gezdi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Akar Mühendislik Sanayi ve Tic. Ltd. Şti firmasını ziyaret ederek firma tesislerinde incelemelerde bulundu.

ÜNİVERSİTE 28.06.2021, 14:10 28.06.2021, 15:02 Fikriye Koka
Rektör Namık Ak, Akar Mühendislik tesislerini gezdi

Ziyarette Rektör Namık Ak'a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ertekin, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ziyaeddin Kırboğa ile Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Selami Balcı da eşlik etti.

Elektrik Yüksek Mühendisi Mustafa Akın tarafından 2001 yılında kurulan Akar Mühendislik Sanayi ve Tic. Ltd. Şirketi tesisleri yerinde inceleyen Rektör Namık Ak, firmanın Elektrik-Elektronik Mühendisi Durmuş Selim Akın ve Tahir Çakır’dan yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. Ziyarette ayrıca Teknopark bünyesinde şubesi bulunan Akar Mühendislik Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. firmasının dikey eksen rüzgâr türbin sistemi tasarımına ilişkin de Rektör Namık Ak'a bilgi verildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile üniversite-sanayi işbirliği kapsamında protokol ortağı olan Akar Mühendislik Sanayi ve Tic. Ltd. Şirketi, yaklaşık üç yarıyıl boyunca etkisini sürdürmekte olan salgın sürecinde uzaktan eğitim kapsamında KMÜ öğrencilerinin uygulama derslerine destek veriyor. Ziyarette firmanın, KMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerine 'Elektrik Tesisleri ve Koruma Teknikleri' ile 'Yüksek Gerilim Tekniği' derslerinin pratik bilgilerinin verilmesi hakkında da istişarede bulunuldu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Akar Mühendislik yetkilileri Rektör Namık Ak’a firmanın hedefleri ve faaliyet alanları hakkında teknik bilgileri aktardılar. Rektör Namık Ak ise üniversite-sanayi işbirliğine vurgu yaparak firma yetkililerine kolaylıklar diledi.

Ziyaret, iyi dilek temennilerinin ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü