Rektör Namık Ak, Ermenek'te bir dizi ziyarette bulundu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Ermenek'te bir dizi ziyarette bulundu.

ÜNİVERSİTE 03.09.2021, 11:26 Fikriye Koka
Rektör Namık Ak, Ermenek'te bir dizi ziyarette bulundu

Rektör Namık Ak ilk olarak Ermenek Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli'yi makamında ziyaret ederek Ermenek ve Taşeli bölgesinde yapılan çalışmalar ve gelecek döneme ilişkin projeler hakkında bilgi aldı.

Rektör Namık Ak daha sonra Ermenek'in hayırsever iş insanlarından Hasan Kalan ve Nadir Haranioğlu ile bir araya gelerek Ermenek'te yapılması planlanan spor kompleksi, Turizm Yüksekokulu ve Turizm Uygulama Oteli projeleri hakkında istişarelerde bulundu.

"Ermenek her daim gönlümüzde yer alan bir ilçemiz"

Ermenek'teki görüşmeler kapsamında Rektör Namık Ak'ın öncülüğünde bir de değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Eyyüp Çayır, Ermenek Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli, Ermenek Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Burak Dinç, hayırsever iş insanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Rektör Namık Ak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak Ermenek'in kalkınmasına ve gelişmesine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, "Ermenek, coğrafi olarak Karaman'dan ayrı kalsa da her daim gönlümüzde yer alan bir ilçemizdir. Ermeneklilerin memleketlerine olan sevdaları ve bağlılıklarını takdir ediyor, ilçelerine yaptıkları yatırımları da önemsiyorum. Bu anlayışın tüm Türkiye sathında da yaygınlaşmasını arzu ediyorum. Sizlerin içindeki Ermenek sevdasını bizler de paylaşıyoruz ve Ermenek'in gelişimi için elimizden geleni yapacağız. Üniversitemizin Ermenek'teki yerleşkesinin gelişiminin yanı sıra Ermenek'in geneline katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bu anlamda özellikle burada yapılacak olan spor kompleksi, Turizm Yüksekokulu ve Turizm Uygulama Oteli projelerine büyük bir önem veriyoruz." dedi. Toplantı, görüş ve önerilerin dinlenmesinin ardından sona erdi.

Sbide Antik Kentinde İncelemelerde Bulunuldu

Rektör Namık Ak daha sonra Ermenek'in Güneyyurt beldesine bağlı Yukarıçağlar köyünde bulunan 'Sbide' antik kentindeki kazı alanını gezdi. Ahmet Keleşoğlu Vakfı öncülüğünde, KMÜ ve İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ortaklığında yapılan kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Rektör Namık Ak, araştırma ve kazı ekibinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Rektör Namık Ak, buradaki ziyaretlerinin ardından Ermenek Balkusan'da bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey'in türbesini ziyaret etti. Rektör Namık Ak daha sonra da Karamanoğlu Türk Dil ve Kültür Derneğine ziyarette bulunarak yetkililerden derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Rektör Namık Ak'ın iki gün süren Ermenek ziyareti, yapılan görüşmeler ve incelemelerin ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü