Şef Emre İdrisoğlu ile workshop eğitimi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gastronomi ve Aşçılık Öğrenci Topluluğu tarafından workshop eğitimi düzenlendi.

ÜNİVERSİTE 20.02.2020, 14:35 20.02.2020, 16:06 Fikriye Koka
Şef Emre İdrisoğlu ile workshop eğitimi

Bursa Gastronomi Derneği (BUGAD) Başkanı ve Medikal Şef Emre İdrisoğlu tarafından verilen eğitime üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Aşçılık serüveni hakkında bilgiler vererek söyleşiye başlayan İdrisoğlu ailesine ait bir restoranlarının olduğunu ve bu sayede ilkokul birinci sınıfta mutfakla tanıştığını, ilerleyen yıllarda ise Cruise gemileri ve bazı Michelin yıldızlı restoranlarda görev yaptığını belirtti.

"11 bin olan yemek sayımız maalesef zamanla 5 binli rakamlara kadar düşmüştür"

Türk mutfağının dünyanın en iyi mutfaklarından biri olduğuna dikkat çeken İdrisoğlu, "11 bin olan yemek sayımız maalesef zamanla 5 binli rakamlara kadar düşmüş durumda; bu gerilemeyi durduracak kişiler de siz eğitimli aşçılar olacaksınız." dedi. "Sağlıklı beslenme günümüz insanının en büyük ortak kaygısı. O yüzden kendinizi medikal şefler olarak geliştirin." diyen İdrisoğlu, "Yaptığınız tabak kadar misafirlerinizin midesini düşünün. Tabakta yer alan ürünler birbiri ile uyumlu olmalı ve misafirlerinizin midelerini bozmamalı." uyarısında bulundu. Türk mutfağında sos kültürünün olmadığını ifade eden İdrisoğlu, "Bizim yemeklerimiz pişirme teknikleri sayesinde kendinden meyanelidir." açıklamasını yaptı.

Sıcak ve soğuk mutfakla ilgili de bilgiler paylaşan İdrisoğlu, "Pastacılık alanında şef olursanız pastacı olarak kalırsınız ama sıcak mutfakta çalışırsanız pastacılığı da öğrenebilirsiz. Bu yüzden tavsiyem ilk önce sıcak mutfakta çalışarak mesleğe başlamanız." dedi.

Söyleşi, Şef Emre İdrisoğlu’nun kendisine ait 'Chef Olmak İstiyorum' kitabının imza töreninin ardından KMÜ Aşçılık Uygulama Mutfağı’nda workshop eğitimi ile devam etti. Şef Emre İdrisoğlu eşliğinde mandalina soslu somon, cevizli ıspanaklı kuzu sarma ve Hindistan cevizli dana bonfile yapıldı. Workshop eğitimi, yemeklerin tadılmasının ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü