Somali Kültür Ataşesinden Rektör Akgül'e Ziyaret

Somali Kültür Ataşesi Abdulaziz Abdurrahman Hasan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül'ü makamında ziyaret etti.

ÜNİVERSİTE 19.03.2019, 16:40 Fikriye Koka
Somali Kültür Ataşesinden Rektör Akgül'e Ziyaret

Ziyarette KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay ve Prof. Dr. Birol Üner ile KMÜ Dr. Öğretim Üyesi Nasseruddin Mazhari ve Somalili öğrenci Abdi Habib Ahmed de yer aldı.

Rektör Akgül ve Somali Kültür Ataşesi Abdulaziz Abdurrahman Hasan, Türkiye'de yükseköğrenim gören Somalili öğrencileri değerlendirirken eğitim-öğretimde evrensellik ve yerellik, kültürler arası işbirliği gibi konularda görüş alışverişinde bulundular.

Ziyarette Rektör Akgül, “Türk dilinin başkenti Karaman’da Somalili öğrencileri misafir etmekten onur duyarız. Üniversitemiz bünyesinde farklı ülkelerden gelen çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci bulunmaktdır. Somalili öğrencilerin de üniversitemizdeki öğrenimleri süresince eğitim olanaklarından dil öğrenmeye, barınmadan ulaşıma kadar her konuda kendilerine elimizden gelen desteği vereceğiz.” dedi. Somali Kültür Ataşesi Abdulaziz Abdurrahman Hasan ise misafirperverliklerinden dolayı Rektör Akgül’e teşekkür etti.

Ziyaret, plaket ve hediye takdimlerinin ardından sona ererken KMÜ öğretim üyeleri eşliğinde yerleşke gezisiyle birlikte Somalili misafirler üniversiteden ayrıldılar.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü