Trafik, Çevre ve Enerji Verimliliği Paneli

KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Trafik, Çevre ve Enerji Verimliliği’ konulu panel düzenlendi.

ÜNİVERSİTE 08.05.2019, 11:45 08.05.2019, 17:44 Fikriye Koka
Trafik, Çevre ve Enerji Verimliliği Paneli

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelde trafik, çevre ve enerji verimliliği gibi farklı konularda beş ayrı sunum yapıldı.

Panelin ilk konuşmacısı olan Dr. Öğretim Üyesi Bekir Güney, Türkiye ve dünyadaki trafik kazalarına ilişkin verileri paylaştı. Trafik güvenliği konusunda zihinsel bir şema geliştirmeyi amaçladıklarını belirten Dr. Öğr. Üyesi Güney, “Bu şema üzerinden kendi can güvenliğimiz ve diğer insanların can güvenliğini arttırmayı, riskleri azaltarak kaza olasılıklarını düşürmeyi amaçlıyoruz. Trafik işaretlerine ve kurallarına uymaya gayret gösterelim.” dedi.

Öğretim Görevlisi Hanifi Küçüksarıyıldız ise Tüvtürk araç muayene sistemleri hakkında slayt sunumu yaptı. Tüvtürk’ün çalışma prensiplerini anlatan Öğr. Gör. Küçüksarıyıldız muayene istasyonlarından behsederek, “Sabit, mobil ve motosiklet tarzında olmak üzere üç tip muayene istasyonu bulunuyor. Tüvtürk, bu istasyonlarda araç muayene testi, yola elverişlilik testi ve egzoz emisyon testleri ile hizmet vermektedir.” şeklinde konuştu.

Öğretim Görevlisi Nurullah Gültekin de taşıt gösterge sistemleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Öğr. Gör. Gültekin, araçların gösterge panelinde yer alan işaretleri tek tek paylaşarak bu işaretlerin anlamlarını ve ikaz vermesi durumunda yapılması gerekenleri anlattı.

Öğretim Görevlisi Hüseyin Kaya ise enerji verimliliği ile ilgili sunum yaptı. Enerji ihtiyacının artışına bağlı olarak enerji verimliliğine olan ihtiyacın da her geçen gün arttığını söyleyen Öğr. Gör. Gültekin, enerji kullanımının artışı ile birlikte çevre kirliliğinin de arttığını ifade etti. Fosil yakıtların türleri ve çevreye etkilerini anlatan Öğr. Gör. Gültekin, enerji tüketimi ile ilgili sayısal verileri paylaştı.

Son konuşmacı olan Dr. Öğretim Üyesi Yusuf Dilay da panelin ‘trafik haftası’ kapsamında düzenlendiğini belirterek ‘Karaman’da Tarım Kesiminde Meydana Gelen Kazaların Değerlendirmesi’ konulu bir sunum yaptı. Türkiye’de ve dünyada yaşanan tarımsal kesim kazalarının sebepleri ve sonuçlarını anlatan Öğr. Gör. Dilay, yaşanan kazalarla ilgili sayısal verileri paylaşarak kazalardan örnekler sundu.

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:09
Güneş 06:30
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:14
Yatsı 20:30
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü