İzmir'in Meşhur Yerleri

İzmir, yılın her mevsimi olmak üzere özellikle yaz aylarında tatil için birçok kişinin ziyaret ettiği gerek doğal güzellikleri gerekse tarihi zenginlikleri nedeniyle en önemli şehirlerimizden bir tanesi. Bir kere gittiniz mi devamlı gitmek isteyeceğiniz İzmir, bu seneki tatiliniz için tercih edebileceğiniz yerler arasında yer alabilir.

YAŞAM 24.03.2016, 17:34 15.09.2020, 11:35 Ferhat KOÇ
İzmir'in Meşhur Yerleri

İzmir, yılın her mevsimi olmak üzere özellikle yaz aylarında tatil için birçok kişinin ziyaret ettiği gerek doğal güzellikleri gerekse tarihi zenginlikleri nedeniyle en önemli şehirlerimizden bir tanesi. Bir kere gittiniz mi devamlı gitmek isteyeceğiniz İzmir bu seneki tatiliniz için tercih edebileceğiniz yerler arasında yer alabilir.

İzmir’e gittiğinizde görmeniz gereken meşhur yerler nereler?

Karşıyaka

İzmir'e gidenlerin görmesi gereken yerlerden biri Karşıyaka’dır. Bostanlı sahilinde yürüyüş yaparken yorulursanız ve biraz çay ya da kahve keyfi yapayım derseniz, sahil boyunca bulunan kafelerden birini tercih edebilirsiniz. Bisiklete binmeyi seviyorsanız sahildeki bisikletlerden birini kiralayarak ve bisiklet ile dolaşarak keyifli zaman geçirebilirsiniz. Karşıyaka’da gezerken acıkırsanız Kumrucu Şevki'ye mutlaka uğrayın ve kumru yemenin tadını çıkarın.

 Kemeraltı

Alışveriş yapmayı seviyorsanız aradığınız her şeyi, en uygun fiyatlara bulabileceğiniz yer Kemeraltı’dır. Konak Meydanı'ndan Mezarlıkbaşı'na kadar uzanan çarşı İzmir'in en önemli alışveriş yeridir.

 Kordon Boyu

Alsancak Kordon’u görmeden İzmir'i gezmiş sayılmazsınız. Özellikle gün batarken ne kadar eşsiz olduğuna tanık olmak istiyorsanız mutlaka Kordon’a gidin ve burada zaman geçirin.

 Kıbrıs Şehitleri Caddesi

İzmir seyahatiniz sırasında görmeniz gereken yerlerden biri de Kıbrıs Şehitler Caddesi’dir. Bu cadde trafiğe kapalıdır ve caddede birçok bar, restoran, kafe ve alışveriş yerleri bulunur. 

Tarihi Asansör

İzmir Belediyesi tarafından eğlence, kültür ve dinlenme alanı olarak kullanılan Tarihi Asansör 1907’de Nesim Levi tarafından inşa edilmiştir. İzmir’in en önemli tarihi yapılarından biri olan bu asansörün üst bölümündeki restoranda yemeğinizi yerken İzmir’in manzarasını seyredebilirsiniz.

 Saat Kulesi

Şehrin sembolü haline gelmiş olan ve Saat Kulesi Konak Meydanı’nan Saat Kulesi 25 metre yüksekliğindedir ve 1901 yılında Sadrazam Mehmet Sait Paşa tarafından Fransız mimar Raymond Charles Pêr’e’ye yaptırılmıştır.

 Selçuk Efes Harabeleri

İzmir’e gittiyseniz ve zamanınız varsa Efes Harabeleri’ni mutlaka görün. Artemis Tapınağı ile dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilmiş olan Efes Antik Kenti, görenleri kendisine hayran bırakır ve oldukça ilgi görür.

 Teos Antik Kenti

Seferihisar'daki Sığacık’ta bulunan antik şehir, deniz kenarında konumlanmıştır. Dionysos Tapınağı, tiyatro, Agora, odeon, surlar ve liman kalıntıları burayı gezerken görülebilir.


 

Yorumlar (0)
12
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:10
Güneş 06:32
Öğle 12:57
İkindi 16:28
Akşam 19:13
Yatsı 20:29
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Günün Karikatürü Tümü