Karaman’da bir pet markete giren Aksaray Otoyol Jandarma Komutanı ve aynı zamanda Ortaköy İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Yüzbaşı Ö.G. ile Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Koruma Şube Müdürü Üsteğmen Y.Y.’nin dükkânda taşkınlık yaptığı ileri sürüldü.
Raflardaki Ürünleri Tekmelediler, Güvenlik Kamerasını Söktüler
Olay, 2 Şubat’ta Külhan Mahallesi 17. Sokak’ta bulunan bir pet markette meydana geldi. İddiaya göre, iş yerine gelen Yüzbaşı Ö.G. ve Üsteğmen Y.Y., aniden agresif tavırlar sergileyerek raflardaki ürünlere zarar vermeye başladı. Dükkânda çalışan personelin durumu iş yeri sahibine bildirmesi üzerine, dükkân sahibi de hemen polisi aradı.
Güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan görüntülerde, Yüzbaşı Ö.G.'nin elinde sigarayla içeri girdiği ve rastgele raflardaki malzemeleri tekmeleyerek yere düşürdüğü görüldü. Üsteğmen Y.Y. ise durumu fark ederek Ö.G.'yi güvenlik kameraları konusunda uyardı. Bunun üzerine Yüzbaşı Ö.G., kasanın yanında bulunan güvenlik kamerasını önce kapattı, ardından yerinden sökerek cebine koydu.
Polis Müdahale Etti, Şüpheliler Serbest Bırakıldı
Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, iki jandarma personelini gözaltına alarak Çarşı Şehit Erkan Kurşun Polis Merkezi Amirliği’ne götürdü. Ancak, ifadelerinin alınmasının ardından her iki şahıs da serbest bırakıldı.
Olay anına ait güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, yüzbaşının kimliğini göstererek polis ekipleriyle sözlü tartışmaya girdiği de görüldü. Polis ekipleri, taşkınlık çıkaran iki jandarma personelini iş yerinden çıkardıktan sonra işlemleri tamamlamak üzere karakola götürdü.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, mağdur iş yeri sahibinin hukuki süreci başlatabileceği öğrenildi.