Ülke gündemi 17 Aralık operasyonları sonrası Paralel yapıyla tanıştı. Anladıkki 12 yıllık tek başına hükümet olmanın bedeli buymuş. Gerek Başbakan gerekse kabinede bulunan Bakanlar ve Milletvekilleri sırtından vurulmuşa döndü. Türkiye seçilmişlerin yani Milletin iradesinde yönetildiğini sanırken bir anda Paralel Yapı tarafından kurulmuş bürokrasi devletinin yüzüyle karşı karşıya kaldı. Bu olaylar hem Hükümete hem Millete karşı yapılanmış Organize bir bürokrat ordusu olduğunu gözler önüne serdi. Ak Partinin yumuşak karnını arayan muhalefete bu sayede gün doğmuş oldu. Kasetler tapeler havada uçuşmaya başladı. Bu ses kayıtları ve montajlı tapelerle Başbakan ve Ak Partiyi yıpratma çalışmaları düzenlenerek, Gezi olayları ile yıkılamayan Ak Parti Hükümetini Paralel Yapının Bürokratları yıkmaya çalıştı. Fakat Millet seçtiği kendisini temsil eden Başbakanına sahip çıkıyor, çıkmaya devam edecek. Yerel seçimlere 15 gün kalırken görünen tablo bu şekilde.

Paralel Yapılar sadece bir cemaatin yada asker vesayetinin oluşumları değil. Yerelde yani Belediye yönetiminde de bir çok paralel yapı emaresi görüyoruz. Karaman Belediyesi Kamil Beyin yönetiminde 2 yıl boyunca bu Paralel Yapı ile mücadele etmek zorunda kaldı. Belediyenin Müdürleri Şefleri ve Memur personeli arasında da aynı bu Paralel Yapının benzeri fakat yerel çapta olan bir yapılanma mevcut. Seçilmiş Başkana ve Belediye Meclisine by pass uygulayarak iş yavaşlatma yada sürüncemede bırakma yönetemleri uygulanıyor. Bu sayede büyük oy farkları ile seçilen Ak Partili Başkan ve Meclisi iş yapamaz yada çok zor iş ve icraat yapar hale geliyor. Geçtiğimiz yıllarda bunun bir çok örneğini acı şekilde gördük. En basit örnek yılan hikayesine dönen Asfalt İhalesi oldu. Bu ihalenin sonuçlanmaması Karaman yollarının caddelerinin 2 yıl boyunca yenilenememesine yol açtı. Karaman Belediyesindeki Paralel Yapı yani seçilecek Başkanın önünde büyük bir sorun gibi görünüyor. Zamanında yapılan Müdür veya Şef atamaları görevde kaldığı sürece kısır bür çekişme sürekli yaşanacak. Önceki dönemlerde ‘A Partisi’nin müdür yaptığı kişi ‘B Partisi’nin Başkanına sürekli sorun olarak geri dönecek. Mevcut Müdür vaz geçilmezlik uğruna işleyişi yetişmesi gereken kadrolara bırakmadığı için alternatif oluşması mümkün olmuyor. Alternatifi olmayan Müdür ve Şefin yerine koyacak personeliniz olmadığı için seçilmiş Başkan ve Meclisi Paralel Yapıya teslim oluyor. Bu Yerel Paralelciler “Başkanlar gelir gider biz kalıcıyız” gibi söylemleri bırakıp Milletin iradesi olan Belediye Başkanına ve Meclisine saygı duyması gerekir.

Yerel baz siyasi menşeili olan bu Paralel Yapının kilidi nasıl kırılır bilemem, fakat kol kırılıp yen içinde kalması muhtemel gibi görünüyor. Eğer seçilecek Başkan bu dönemde sorunsuz hizmet için yola çıkacaksa önceliği bu Yerel Paralel yapılanmanın sonlandırılması olmalıdır. Aksi takdirde Karaman Belediyesini zorlu bir dönem daha beklediği çok açık bir şekilde görünüyor.

Bir seçmen olarak benim tercihim tabiki seçtiğim Başkanın ve Meclisinin icraatlarını ve hizmetlerini görmektir. Oy verirken bu hizmetlerimi alacağım güvencesi ile seçme hakkımı kullanıyorum. Fakat görünen o ki; icraat ve projeden çok Yerelde bulunan Paralel Yapının vesayetine son vermenin önemi Karaman Belediyesi için daha büyük öncelik.